Átadták a Gyulai Várszínház nívódíjait

Béres László és Szász János rendező, valamint Tege Antal színművész, rendező vehetett át elismerést.

A Gyulai Várszínház 2018-as nívódíjait a Nemzeti Színházban adták át, a Székely János Napok programsorozata keretében, a Caligula helytartója című előadás előtt.

dijak.jpgBéres László, Tege Antal és Szász János a díjak átvétele után (fotó: Eöri Szabó Zsolt)

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója röviden beszélt a színház idei öt bemutatójáról a három nagyszínházi (Caligula helytartója, Rosencrantz és Guildenstern halott, Búbocska) és a két kamaratermi (Én és a világ, Dózsa) előadásáról. Hangsúlyozta, hogy mind az öt nyári előadásuk továbbjátszása biztosított, és közülük hármat, most a Székely János Napok keretében a budapesti közönség is megtekinthetett. Ezt követően adták át a díjakat.

Béres László rendező Sík Ferenc-díjat kapott Venczel Péter - Orbán János Dénes: Búbocska című ördögmusicalének kiemelkedő színvonalú megrendezéséért.

Szász János rendező Havasi István-díjat vehetett át Székely János Caligula helytartója című drámája kiemelkedő színvonalú, a Gyulai Várat alkotó módon bejátszó megrendezéséért.

Tege Antal színművész, rendező pedig az Őze Lajos-díjat kapta meg Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című darabja bemutatójában (az Aradi Kamaraszínház és a Gyulai Várszínház közös produkciója) nyújtott kiemelkedő színművészi teljesítményéért és a Shakespeare Fesztivál idején diákszínjátszók által háromszor előadott utcaszínházi produkció megrendezéséért.

(Forrás: Gyulai Várszínház)

süti beállítások módosítása