Kiss B. Atilla veszi át az Operettszínház vezetését

Ezt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyilatkozta a Magyar Hírlapnak. Zalán János marad a Magyar Színház élén.

Négyen pályáztak a Budapesti Operettszínház főigazgatói posztjára: Kerényi Miklós Gábor rendező, korábbi főigazgató, majd művészeti vezető, Lőrinczy György, az intézmény jelenlegi vezetője, Szente Vajk színész, rendező és Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja.

kisbatilla.jpg                          Kiss B. Atilla (fotó: Rosta Tibor)

A társulati meghallgatáson Kerényi Miklós Gábor bejelentette, hogy visszalép, az Operettszínház társulatának többsége Lőrinczy Györgyöt támogatta: a jelenlegi vezető 53,4 százalékkal nyerte a szavazást, Szente Vajk 34,9 százalékot, Kiss B. Atilla 9,2 százalékot kapott, 2,3 százalék pedig érvénytelen volt.

Ezt követően a szakmai bizottság (Rost Andrea operaénekes, Vincze Balázs koreográfus, Balázs Péter a szolnoki és Kirják Róbert a nyíregyházi teátrum igazgatója, Hamar Zsolt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, Dubrovay László zeneszerző, Eperjes Károly színész, rendező, Rónai Pál karmester és Peller Károly színész) 7:2 arányban Kiss B. Atilla személyét és pályázatát tartotta alkalmasnak az intézmény vezetésére a jelenlegi vezető, Lőrinczy György dolgozatával szemben. 

A döntést mindezek után az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterének kellett meghoznia, aki nyilatkozata szerint Kiss B. Attilát nevezte ki az Operettszínház élére. Az új főigazgató 2019. február 1-től öt évig töltheti be vezetői pozícióját.

A Magyar Színház igazgatói posztja kapcsán sokkal egyszerűbb volt a helyzet, a jelenlegi vezető, Zalán János volt az egyedüli pályázó, akinek a mandátuma így 2019. február 1-től további öt évvel hosszabbodik meg.

(Forrás: Magyar Hírlap, Szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása