Rátóti Zoltán állította színpadra A nagymamát Veszprémben

A Veszprémi Petőfi Színház Csiky Gergely vígjátékát Kállay Bori főszereplésével mutatta be. 

Mindannyian őrzünk néhány történetet nagymamánkról, nagymamáinkról. Talán a titkaikról is meséltek szemérmesen, hosszú unszolás után. De a szerelmes nagymamáról csak keveseknek van története. Csiky Gergely gondoskodott arról, hogy akinek esetleg nincs meséje a „nagyiról”, annak is legyen elképzelése arról, milyen is lehet hosszú évekig elfojtani érzelmeinket, már-már föladva a reményt, hogy valaha is bevallható lesz az igazi érzelem.

csiky_gergely_a_nagymama_modri_gyorgyi_kallay_bori_17_veszpremi_petofi_szinhaz.jpg        Módri Györgyi és Kállay Bori az előadásban (fotók: Veszprémi Petőfi Színház)

Rátóti Zoltán szerint az előadás alatt a nézők nevetnek, meghatódnak, az idősebbekből előtörnek a régi emlékek, a fiatalok pedig valós szerelmet láthatnak a színpadon. „Nem elsősorban vígjátékra törekszünk, de nyilván jól érzik majd magukat a nézők. Kemény munka lesz ezt őszintén és világosan megmutatni a szereplőknek. Összességében nagyon komoly érzelmeket és pontosan megírt karaktereket láthatnak a nézők az előadás alatt. Ami pedig a szereposztást illeti, álmodni sem lehetne jobbat” – fogalmazott a rendező.

Az előadás főbb szerepeiben Lukács Dániel, Szilágyi Tibor, Szombathy Gyula, Esztergályos Cecília és Gaál Attila Csaba látható. 

A Veszprémi Petőfi Színház új bemutatójához kapcsolódva október 25-én csütörtökön 18.15 órától a színház előcsarnokában került sor Németh Krisztina A nagymamák című fotókiállításának megnyitójára. 

a_nagymamak_kiallitas_nemeth_krisztina_veszpremi_petofi_szinhaz.jpgNémeth Krisztina

 „Eleinte csak zavarban lévő idős hölgyeket láttam a fényképezőgépen keresztül. Amikor megkértem őket, hogy gondoljanak arra: mennyi rosszaságot tesznek még az unokáik, azonnal megtelt érzelmekkel minden pillantás és mozdulat” – mondta el a fotóművész, aki azt is elárulta, hogy a végeredményt látva az egyik nagymama elmondta: most már tudja, hogy a ránc csupán azt mutatja, hol a mosoly helye.

(Forrás: Veszprémi Petőfi Színház)

süti beállítások módosítása