Életműdíjat kapott Oszvald Marika

A magyar operett napján legjobbjait díjazta az Operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó – adta hírül a Fidelio.

Kálmán Imre születésnapján és Lehár Ferenc halálának évfordulóján immár tizenhetedik alkalommal ünnepelték a magyar operett napját október 24-én. A Budapesti Operettszínházban hagyományosan ezen a napon adják át a színház kimagasló teljesítményt nyújtó művészeinek járó elismeréseket.

1920.jpgA díjazottak: Kocsis Dénes, Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor, Oszvald Marika, Laki Péter és Lukács Anita

Az operettet is annyiszor temették már, mégis mindig újra és újra életre kelt, amiért talán én is tudtam tenni valamit az elmúlt években. Ugyanakkor azt gondolom, nem egy művész, egy rendező vagy egy igazgató jelenti ezt a műfajt. Az operett örökérvényűsége és sikere nem egyes embereken vagy emberöltőkön múlik. Az operett mindig is élni fog” – mondta az eseményen Lőrinczy György, az Operettszínház főigazgatója.

A díjazottak

Az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marsallbotot Laki Péter kapta, klasszikus operettek táncos-komikus szerepeiben nyújtott teljesítményéért. A vándordíjat a tavalyi nyertestől, Cseh Dávid Pétertől vehette át.

 Az Évad Musical Színésze díjat Kocsis Dénes érdemelte ki, különös tekintettel az István, a király és a Dorian Gray címszerepeire.

Az Évad Operett Színésze díjazottja Lukács Anita lett, kortárs operák és klasszikus operettek szerepeiben, különös tekintettel a Luxemburg grófja Angele szerepére.

A Musica Hungarica Kiadó életműdíját a Zsadon Andrea-Szolnoki Tibor művészházaspár vehette át klasszikus operettek primadonna és táncos komikus szerepeiben nyújtott több évtizedes kimagasló teljesítményéért. A kiadó Nagydíját közel öt évtizedes pályafutásának elismeréseképpen Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház örökös tagja kapta.

(Forrás: Fidelio, fotó forrása: Budapesti Operettszínház)

Kapcsolódó cikkek

Kiss B. Atilla veszi át az Operettszínház vezetését

 

süti beállítások módosítása