A nap fotója – egy bálsój szerelemről

Schermann Márta és Terhes Sándor játssza a Gulágra elhurcolt férfi és itthon maradt kedvese történetét.

A második világháború után a szovjet hadsereg bosszúhadjárata során mintegy 600.000 magyart szállítottak el a Gulágra, hogy embertelen körülmények között dolgoztassák őket, túlnyomórészt civileket. A fele soha nem jött vissza. Sokszor az itthon maradottak sem jártak sokkal jobban.

             Schermann Márta és Terhes Sándor / Véner Orsolya előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A dokumentarista elemek felhasználásával készült Bálsój szerelem a Málenkíj robot idején című előadásban egy málenkij robotra elhurcolt férfi, Váradi Miklós és otthon maradt felesége, Pogány Irén levelezésén keresztül ismerhetjük meg személyes történetüket. Leveleiken átüt a szenvedély, a féltés, a vágy, a magány, az egymás elvesztésétől és az újbóli találkozástól való félelem. Küzdelmeiket sokszor nem tudják, máskor nem akarják megosztani. Szubjektív beszámolóikon keresztül betekintést nyerünk a munkatáborok és a romjain újjáépülő, majd egy újabb diktatúrába rohanó ország mindennapjaiba.

A darabot Hárs Anna írta, az előadást pedig Végh Zsolt rendezte. Legközelebb november 28-én, este 6 órától látható a Trafóban.

süti beállítások módosítása