A nap fotója – A művésznő és rajongói a Radnótiban

Lovas Rozi főszereplésével állította színpadra Valló Péter Osztrovszkij komédiáját a Radnóti Színházban.

A színházi világban játszódó orosz mű a fiatalok vágyai és a boldoguláshoz szükséges kompromisszumok ellentétét járja körül, középpontjában egy színésznő kiárusításával – a Radnótiban mindez több mint százharminc évvel az ősbemutató után, a #metoo mozgalom korában kerül színpadra.

           Véner Orsolya előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Osztrovszkij 1881-ben, saját negatív tapasztalatai alapján írta ezt a komédiát, amelyben Nyegina, a fiatal színésznő először kerül szembe azzal a ténnyel, hogy a jobb élet és a karrier érdekében alá kellene vetnie magát a gazdag mecénások vágyainak. Nyeginát szíve inkább az idealista tanítóhoz húzná, aki nem csak a tudományokra és a jó modorra, hanem a tisztességes életre is oktatja őt. A nagy kérdés az, hogy mi a fontosabb Nyegina számára, és miről tud könnyebben lemondani. A színdarab ítélkezés nélkül mutatja be ezt az emberi dilemmát, miközben a nézőket bevezeti a színpad mögötti világ humoros, játékkal és keserűséggel teli hétköznapjaiba.

A főbb szerepekben Lovas Rozi mellett Börcsök Enikő, Kelemen József, Pál András, Rusznák András, Porogi Ádám és Martinovics Dorina látható. 

Az előadás legközelebb november 8-án, 16-án, 25-én és 29-én látható a Radnóti Színházban. 

süti beállítások módosítása