Száraz November a Magyar Színházban is

A teátrum a száraz mentál-fitnesz idejére alkoholt kiváltó alkohol nélküli élményként kínálja az Utánképzés ittas vezetőknek című előadását.

A Magyar Színház és a KÉK PONT Alapítvány stratégiai együttműködök lettek a Száraz November kampány kapcsán. A KÉK PONT Alapítvány tavaly hirdette meg a programot, amikor is több ezren vállalták, hogy nem isznak alkoholt. Dávid Ferenc, a program felelőse arról beszélt, hogy nem az absztinencia a cél, hanem az, hogy az emberek felfogják az alkoholhoz fűződő viszonyukat, és azt is, hogy egy hónap nem ivás után akár folytatni is lehetne ezt az életmódot.

p3200300.jpgUtánképzés ittas vezetőknek (fotók: Toldy Miklós)

A Magyar Színház tavaly tavasszal mutatta be Háy János: Utánképzés, ittas vezetőknek című keserű komédiáját. Az előadást most novemberben kezdi el újból játszani a színház lehetőséget teremtve arra, hogy azok, akik a Száraz November és a KÉK PONT Alapítvány ajánlására jönnek a színházba, kitűzőt kaphassanak és autóra ragasztható matricát vehessenek. Az előadás november 7-én és 15-én látható a teátrumban.

Az Utánképzés, ittas vezetőknek olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, és háromnapos csoportterápián kell részt venniük. Ismerős arcok, ismerős sorsok és történetek kerülnek a nézők elé. Annyira, hogy szinte bármelyik néző, bármelyik pillanatban helyet cserélhetne a színpadon játszó színészekkel. Nem jönne senki sem zavarba, mindenki tudná folytatni a következő mondatot. Felelősségeltolásban, mások hibáztatásában és önfelmentésben a legjobbak vagyunk.

p3200126.jpg

Ezzel nem azt állítják a szervezők, hogy mindenki iszik, de nehezen állíthatnánk ennek az ellenkezőjét. Az alkohol még akkor is probléma, ha nincs alkoholprobléma. Az előadást gyomorkeserű komédiának hirdeti a színház, de mivel alkoholt nem tartalmaz, alkalmasnak tűnik a Száraz November hosszúnak tűnő óráinak kitöltésére.

(Forrás: Pesti Magyar Színház)

süti beállítások módosítása