A nap fotója – Egy különleges nap Dobó Katával

Dobó Kata mellett Réti Barnabás és Egri Kati játszik az 1970-es években Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével készült film színpadi változatában.

Az előadás ismertetője szerint a film rendezőjének, Ettore Scolának az özvegye, Gigliola Fantoni által írt színpadi változatot régóta játsszák a nyugat-európai színpadokon, többek között Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban. Magyarországon a darab új változatban, Iványi Árpád és Réti Barnabás átdolgozásában látható, akik a történetben elsősorban az univerzális emberi értékekre és problémákra helyezték a hangsúlyt, amelyhez a történelmi kor és a politikai légkör csak hátteret nyújt. Az előadást Iványi Árpád állította színpadra a Hatszín Teátrumban.

 Dobó Kata az előadásban / Véner Orsolya előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Róma, 1938. május 8. különleges nap a fasiszta Olaszország népének, hiszen ezen a napon látogat a Führer Mussolinihez. A nemzeti ünnepnap miatt mindenki a parádéra siet, csak Antonietta, a nagycsaládos háziasszony marad otthon. Egy véletlen folytán megismerkedik a szintén a házban lakó titokzatos férfival, Gabriele-vel, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A két kétségbeesett, magányos ember közt nem hétköznapi vonzalom alakul ki. Amikor az asszony a férfi segítségét kéri egy látszólag apró ügyben, még nem sejtik, hogy ez a találkozás és ez a nap különleges lesz mindkettejük számára, és megkérdőjelezi mindazt, amiben addig hittek, és aminek addig a világot és önmagukat látták...” – olvasható az előadás színlapján.

Az Egy különleges nap legközelebb november 18-án és 21-én, valamint december 21-én látható a Hatszín Teátrumban, mindhárom alkalommal este fél 8-tól.

süti beállítások módosítása