A legjobb rendezés díját hozta el Brassóból a Csokonai Színház

Szabó K. István a Macskajáték debreceni színreviteléért kapta a díjat a brassói 29. Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon.   

A térség egyik rangos színházi eseményének versenyprogramjában második éve jelen van a Csokonai Színház, idén olyan színházak társaságában, mint az athéni Nemzeti Színház, a grúz Dráma Színház, a Kisinyovi Nemzeti Színház vagy a neves Bukaresti Odeon.

143_macskajatek_17_12_08.JPG          Macskajáték (fotó: Máthé András)

Szabó K. István tizenöt éve a brăilai De Sade Márkiné című előadásával vett részt a fesztiválon, most a debreceni társulattal a Macskajáték című produkciót kísérhette el a román városba.

„Ez egy olyan előadás, amely az öröm jegyében született, s nem csak Örkény csodálatos kisregénye életigenlésének köszönhetően, de annak a társulatnak is, mely egy újjáépülési folyamat közepette komoly elhivatottsággal vall az értékteremtésről. Egy díj még nem igazol semmit, de megerősít abban, hogy mások is látják a szándékot, azt a sajátos árnyalatot, hogy a fojtogató érzés ellenére – amint azt az előadás egy lelkes nézője frappánsan megfogalmazta – van benne levegő" – nyilatkozta a rendező.

Tavaly Az ajtó című előadással szerepelt a debreceni színház a brassói Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon. Akkor Kubik Anna  nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat Emerenc szerepéért.

(Forrás: Csokonai Színház)

Kapcsolódó cikkek

Kubik Anna nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat Brassóban

süti beállítások módosítása