Alapítvány jött létre Szörényi Levente életművének gondozására

A tervek között szerepel többek között az István, a király rockoperával összefüggő Kárpát-medencei iskolás vetélkedő, animációs film, erdélyi produkció és operabemutató is.

A Második Idő Alapítvány családi elhatározásra jött létre, a kuratórium elnöke Szörényi Örs (Szörényi Levente fia). Rosta Mária producer, a kuratóriumi tagja kiemelte: fő tevékenységük a zenés művek rendszerezése, de foglalkoznak Szörényi Levente könyveivel, rajzaival, szimbólumrendszerével, pilisi ásatásaival is.   

                 Szörény Levente a sajtótájékoztatón / Dudás Ernő fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Az István, a király című Szörényi-Bródy műből, amely a Nemzeti Alaptanterv része, versenyt írtak ki a Kárpát-medence magyar nyelvű általános iskolái számára. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott projektben a résztvevő iskoláknak a darab egy-egy húszperces részletét kell előadnia, majd a YouTube-ra feltöltenie. A verseny arca Feke Pál énekes, aki az elmúlt években Istvánt, Koppányt, Laborcot és Tordát is alakította a rockoperában.

December 17-én a Sportarénában adják elő az István, a királyt, a rockopera alapján Jankovics Marcell néhány év múlva egészestés animációs filmet is készít. Lesz operaelőadás is: Ókovács Szilveszter főigazgatóval egy 2020-as bemutatóról folyik egyeztetés, operaénekkel és klasszikus zenekarral.

_dep7143.jpgJankovics Marcell a sajtótájékoztatón

Szintén az alapítvány tervei között szerepel két másik sikeres Szörényi-Bródy színpadi mű, a hasonló korszakban játszódó Kőműves Kelemen és a Fehér Anna közös bemutatása egyestés színházi előadás keretében.

(Forrás: MTI, Szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása