Pokorny Lia és Rudolf Péter „tökéletlenkedik” a Centrál Színházban

Egy szélütéses nagymama, egy amnéziás anya, egy skizoid pasas, egy kamasz, aki kicsit sokat füvezik, egy szökött rab és egy drogos szerepel a Tökéletlenek című előadásban.

Egy hónap múlva Pokorny Lia, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében mutatja be a Centrál Színház David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró éjfekete humorú komédiáját, melyben semmi nem az, aminek látszik, senki nem az, akinek mondja magát. 

tokeletlenek.jpgNagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Pokorny Lia és Scmied Zoltán az előadás imázsfotóin (forrás: Centrál Színház)

Önnel is gyakran előfordul, hogy nem emlékszik pontosan kicsoda?  Mindenesetre Claire-rel ez a helyzet: minden reggel úgy ébred, hogy az agya minden információt törölt. Szerencsére minden reggel megérkezik a férje, és elmondja, hogy a narancslét nem szereti, de a kávét igen, hogy van egy tinédzser fiuk, illetve azt, hogy ezt a beszélgetést minden reggel megismétlik. Egy nap azonban, miután a férj távozik, egy símaszkos férfi bújik elő az ágy alól, és így szól: „Tyak femmi pánik! Megföktetlek innen!” –áll az előadás felvezető szövegében. 

 „Ha megkérdezik, éppen min dolgozom, azt szoktam válaszolni, hogy „egy elmebeteg amerikai darabon...” Csodás humorú, fantasztikus írás, melynek az eredeti címe a görbe tükörre utal, arra, ahogyan látjuk magunkat egy elvarázsolt kastélyban, a görbe tükrökben. Hogyan látjuk magunkat gyerekkorunkban, amikor vicces, ahogy a tükör torzít, és hogyan felnőttként, amikor az így-úgy leélt, nyomorult kis életünket tükrözi vissza ez a bizonyos görbe tükör. Ez nem egy hagyományos komédia, aminek a végén ott a feloldás. Inkább mondanám azt, hogy reményeim szerint sokat fognak röhögni rajta az emberek, és a végén elszorul a torkuk és egy picit, csak egy picit magukra ismernek. Magunkra. Arra amilyenek vagyunk valamennyien, abban a bizonyos görbe tükörben: tökéletlenek” – nyilatkozta a darab rendezője, Szikszai Rémusz, aki most először dolgozik a Centrál Színházban. 

Pokorny Lia, a darab egyik női főszereplője elmondta: Játszom David Lindsay-Abaire egy másik darabjában, a Jó emberekben is. Ő nem azért ír vígjátékot, hogy elfeledjük minden gondunkat, hanem hogy jobban meg tudjuk emészteni az élet keserű piruláit”. 

Az előadást Pokorny Lia, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Schmied Zoltán, Rada Bálint, Botos Éva és Vári-Kovács Péter szereplésével december 14-én mutatja be a Centrál Színház. A díszleteket Bagossy Levente, a jelmezeket Kiss Julcsi tervezte.

(Forrás: Centrál Színház)

süti beállítások módosítása