„Soha nem késő szerelmesnek lenni” – Hello, Dolly! bemutató Miskolcon

A népszerű musicalt Szőcs Artur rendezésében láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színházban.

A rendező, Szőcs Artur elmondta, ha van egy színházban két olyan színésznő, mint Nádasy Erika és Seres Ildikó (akik váltott szereposztásban a címszerepet játsszák) akkor nem is kérdés, hogy a Hello, Dolly! bekerül a repertoárba. – Egy rendezőtől hallottam valamikor azt a mondatot, hogy a színháznak olyannak kell lennie, mint a legjobb étteremnek: akkor kínáljon spárgát, amikor annak szezonja van. Mi azért vettük elő ezt a musicalt, mert két nagyszerű színésznőnk van erre a szerepre, egy nagyon erős férfi karakterünk Gáspár Tibor személyében, a társulat pedig minőségi játékkal keretezi a főszereplők történetét – emelte ki Szőcs Artur.

20181014_mnsz_hellodolly_nadasi_62_resize.JPGNádasy Erika az előadásban (fotók: Gálos Mihály Samu)

A tervezett látványvilág kapcsán megjegyezte, hogy a klasszikus filmekből – mint a Hello, Dolly!, a New York, New York vagy akár A keresztapa – nagyon erős képek maradtak meg benne a régi New Yorkról, másrészt pedig a rajzfilmek világa adta az inspirációt a darab képi világához.

Nádasy Erika elárulta, soha nem volt alkalma még kipróbálni magát primadonna szerepben, de már várta ezt a lehetőséget. – Soha nem voltam hiú, de most nagyon tudok örülni ezeknek a gyönyörű jelmezeknek. A szüleim szerintem azt gondolják, hogy addig nem is igazi színésznő valaki, amíg nem játszott el egy „szépruhás-nagykalapos” szerepet. Most végre szerintük is színész lehet belőlem, és büszkék lehetnek rám – mondja nevetve a színművésznő.

A szerepről szólva hozzátette, egyáltalán nem áll távol tőle Dolly karaktere. – A sokszor kissé erőszakos határozottsága, a forgószél természete, humora és öniróniája gyakran emlékeztet saját magamra. Ráadásul Dolly állandóan fecseg, pletykál, de ártatlan mondatai között mindig elrejt verbális atombombákat – meséli Nádasy Erika.

20181014_mnsz_hellodolly_seres_120_resize.JPGSeres Ildikó és Gáspár Tibor

Seres Ildikó szerint minden fifikájával és ravaszkodásával együtt igen szerethető nő Dolly. – Nagy játékos! Bámulatos, hogy manipulálja az embereket, de a tettei mögött nincs ártó szándék. Ez fontos! Házasságszerzésből él, de ez egyben a szenvedélye is. Roppantul élvezi, amit csinál, ő is épp úgy a szakmája bolondja, mint én. Ez mindenképpen közös bennünk! – mondja Seres Ildikó. – Én viszont a való életben kerülöm a játszmákat. Talán ezért is nagy élvezet Dolly bőrébe bújni – tette hozzá.

A musicalt november 16-án mutatják be a Miskolci Nemzeti Színház nagyszínpadán.

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása