A nap fotója – A császárfiú álmáról

Kínai meséből készült zenés mesejátékot mutatott be a Kolibri Színház egy fiatal császárról, aki elindul az ismeretlenbe a szerelemért.

A zenés mesejátékot Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter írta és Novák János állította színpadra, aki egyúttal az előadás zeneszerzője is.

csaszarfiu_38venerorsolya.jpgA császárfiú álma (fotók: Véner Orsolya)

A történet szerint Csia Csingi császár tizenöt esztendős, amikor apja halálával a nagy kínai birodalom trónjára lép. A koronával együtt mindjárt feleséget is kell vennie, ám ő a hagyománnyal szakítva nem engedi, hogy anyja, az özvegy császárné válassza ki a jövendőbelijét, hanem maga indul a keresésére. Csia Csingi álmában többször megjelenik a messzi Leaotung tartomány hercegnője, és Liu-Liu is álmodik az ifjú császárral. Szívükben szerelem ébred – de vajon létezik-e az ismeretlen másik, bármilyen messze, a kínai császárság végtelen földjén? Sok nehézség után egymásra találnak, álmuk mégse válhat valóra…

A főbb szerepeket Nizsai Dániel,  Michl Juli mv., Török Ági és Szívós Károly játssza. Az előadás báb-, jelmez- és látványtervezője Orosz Klaudia, a mozgástervező Lakatos János, a zenei vezető Kecskeméti Gábor, a szcenikus Farkas István. Novák János rendező munkáját Hajsz Andrea segíti. Novák János egyben az előadás zeneszerzője is.

Az előadásfotók a képre kattintva tekinthetőek meg!

A 7 éves kortól ajánlott előadás legközelebb november 19-én és 20-án, illetve december 9-én, 10-én és 11-én látható a Kolibri Színházban.

süti beállítások módosítása