Mészáros Csaba fotókiállítása a KEG Sörművházban

Szín-lelések című kiállítása az elmúlt 10 év színházi pillanataiból válogat. Különös felvételek egy különös helyszínen.

Mészáros Csaba érzékeny, a kiragadott pillanatokon túlmutató fotóival olvasóink rendszeresen találkozhattak már a Szinhaz.hu-n és más színházi orgánumokban is.  

keg_007.jpgKulka János az Orlai Produkció Amadeus című, 2014-es előadásában a Belvárosi Színházban (fotó: Mészáros Csaba)

Noha a valóság állandóan körbevesz bennünket hétköznapi, néha magasztos, szomorú vagy vidám pillanataival, a fikció fontos része emberi létünknek. Végigkísér bennünket gyermekkorunk meséivel és játékaival majd olvasmányainkkal és megannyi kulturális élményünkkel. Elénk tár a valóságostól különböző fiktív embereket, történeteket, világokat. Ilyenkor a fikció egyfajta biztonságérzetet nyújt, hogy noha részesei lehetünk a történetnek, annak hatásai mégis csak az adott fikcióban léteznek. 

A kiállításon az elmúlt 10 év általam fotózott színházi pillanataiból látható egy csokor, mindegyik garantáltan fikció, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve” – írja a fotográfus mostani kiállítása felvezetőjében.

A Szín-lelések megnyitója november 25-én, délután 5 órakor lesz a KEG Sörművházban (XI. kerület, Orlay utca 1.). Ahol – nem mellékesen – 32 féle sört csapolnak. 

süti beállítások módosítása