Pályázat – A TESZT szervezői előadások jelentkezését várják

A Temesvári Eurórégiós Színház Találkozó (TESZT) nyílt pályázati felhívása.

A 2008 óta évente megrendezésre kerülő Temesvári Eurórégiós Színház Találkozó (TESZT) a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház egyik legjelentősebb projektje. A TESZT nemzetközi fesztivál a multikulturalizmust képviseli és teret kíván biztosítani a kulturális értékcserének illetve a Kelet-Európa és a Balkán régiókban alkotó művészek és egyéb szakmabeliek közötti párbeszédnek. A korábbi kiadásokról részletes információk a fesztivál honlapján találhatók.

10079-teszt_2019_call.jpg

A 2019-es TESZT fő irányvonala: új színházi esztétikák, kortárs szerzők, új és alternatív színházi formák és provokatív témák a folyamatos változásban lévő világban. Nyílt felhívásukra kelet-európai és a Balkán régiókban működő kőszínházak, illetve független társulatok jelentkezését várják.

A fesztivál tizenkettedik kiadása 2019. május 19-26. között kerül megrendezésre. Az előadásajánlatokat 2018. december 15-ig várják a tesztfestival2019@gmail.com emailcímre a következők adatok megjelölésével:

- a társulat/alkotó bemutatása, elérhetősége
- leírás az előadásról/produkcióról (szinopszis, alkotócsapat névsora, időtartam, bemutató dátuma, fesztiválszereplések, díjak)
- érvelés amellett, hogy miért és hogyan illeszkedik a fesztivál szellemiségéhez a produkció
- technikai igények
- a fesztiválon résztvevő/utazó stáb névsora
- részletes költségvetés (utazási költségek, díszletszállítási költségek, honoráriumok, jogdíjak stb.)
- link az előadás teljes felvételéhez (Vimeo/YouTube/letöltési link)

A jelentkezéssel kapcsolatos további kérdéseiket a tesztfestival2019@gmail.com e-mail-címre várják.

Kizárólag olyan előadások/produkciók jelentkezését fogadják el, amelyeknek a 2018. november 15. előtt volt a bemutatója. Kérik figyelembe venni, hogy valamennyi meghívott fesztiválelőadást lefordítanak román és angol nyelvre. Amennyiben az előadásfelvétel nincs román/angol nyelven feliratozva, kérik mellékelni az előadásszöveg román/angol nyelvű változatát is.

A válogatást a fesztivál kurátora végzi, a fesztivál végleges programjába pedig olyan előadások is szerepelhetnek, amelyek nem a nyílt felhíváson keresztül kerülnek beválogatásra. A pályázatok elbírálása során az esztétikai és tartalmi kritériumok mellett a technikai és költségvetési szempontokat is figyelembe veszik. A válogatás eredményét 2019 februárjáig hirdetik ki.

süti beállítások módosítása