Mikó István lesz Schneider Mátyás a Hyppolitban

A magyar filmklasszikus mellett egy amerikai „sírós” mozit, a Love Storyt is színpadra állítják decemberben a Turay Ida Színházban.

Hippolyt, a lakáj / r: Mikó István / bemutató: december 15.

Eisemann Mihály, Zágon István és Nóti Károly zenés vígjátékát végképp nem kell nagyon bemutatni. Ha valakinek kimaradt volna az 1931-e filmverzió Kabos Gyulával, Csortos Gyulával és Jávor Pállal, 1999-ben is találkozhatott vele a filmvásznon Koltai Róbert, Eperjes Károly és Árpa Attila főszereplésével, illetve számos színpadi bemutatja is volt már.

miko.jpgMikó István (forrás: meglepetés.hu)

A történet szerint Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz. Gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hyppolit megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a főnök lánya közelében lehessen.

A Turay Ida Színházban a főbb szerepeket Mikó István, Frech Zoltán, Hűvösvölgyi Ildikó, Szilvási Judit és Pásztor Máté játssza. A díszlet- és jelmeztervek Darvasi Ilona munkái, a darabot Vajda Anikó és Vajda Katalin írta színpadra.

Love Story / r: Bozsó Péter / bemutató: december 1.

Nem sok szem maradt szárazon, aki látta az 1970-ben filmre vitt romantikus szerelmi drámát Ali MacGraw és Ryan O’Neal főszereplésével. A történetet Nagy Miklós írta színpadra. Oliver Barrett gazdag családból származó egyetemista. Szeretné a saját útját járni, és bebizonyítani, hogy nincs szüksége apja segítségére az életben. Mindezt tetézi, hogy beleszeret a szegény családból származó Jennybe. A két fiatal, dacolva a köztük lévő társadalmi különbséggel és a szülők ellenkezésével, összeköti az életét. Együtt élnek, a boldogságuk felhőtlen. Amikor Jenny beteg lesz, még semmi rosszra nem gondolnak. Ám kiderül, hogy a baj súlyosabb, mint hitték. Jenny ugyanis halálos beteg, csupán hónapjai vannak hátra. De lehet-e elengedni életünk másik felét?

love-story-2_3-201809.jpg

A Turay Ida Színház bemutatójában a szerelmespárt Lovas Emília és Valázsik Péter játssza, partnerük: Benkő Péter és Győri Péter. A díszletek és a jelmezek Nyírő Bea tervei alapján készülnek, a zeneszerző Berkes Gábor, a dalok szövegét Topolcsányi Laura írta.

 

(Forrás: Turay Ida Színház)

süti beállítások módosítása