Hogyan működik, amikor nő és férfi egyenrangú a családban?

Erre (is) keresi a választ a KV Társulat Földi paradicsom című előadása, ami után most az alkotók Ez a mi családunk, ez a mi házunk – címmel beszélgetést is tartanak.

Caryl Churchill a kortárs dráma „nagyasszonya”, az egyik legtöbbet játszott kortárs szerző külföldön. A műveiért többször is Obie-díjjal jutalmazott, 2018-ban pedig Életmű-díjjal kitüntetett szerző a Földi paradicsomot 1979-ben írta. Csaknem 40 évvel a megírás után, 2017-ben került a darab magyar közönség elé.

csaki_1.jpgCsáki Judit kritikus moderálja az előadás utáni beszélgetést (forrás: KV Társulat)

Mért telt el ennyi idő? Hogyan reagál a hazai közönség a darabra és az előadásra? Az évszázadokon átívelő családtörténet témája univerzális: a darab a nő és a férfi családban betöltött szerepének kérdését két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve vizsgálja. Vajon van remény egy korszerű és működő családmodellt kialakítani, amelynek minden tagja megbecsült és egyenrangú félként vesz részt a közösségben?

Ezekre a kérdésekre is keresi a társulat a választ december 8-án a Trafóban, amikor is az előadás után meghívott vendégük, Csáki Judit színikritikus moderálásával beszélgetnek az alkotókkal és a nézőkkel az előadásról, illetve Caryl Churchill művéről.

Szereplők: Urbanovits Krisztina, Szabó Zoltán, Messaoudi Emina, Terhes Sándor, Száger Zsuzsanna, Schmied Zoltán és Jászberényi Gábor. Az előadást Ördög Tamás rendezte.

(Forrás: KV Társulat)

süti beállítások módosítása