Az Aidát mutatja be jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri

Kesselyák Gergely rendezésében László Boldizsár énekli Radames szerepét.

Verdi világhírű operája, az Aida jubileumot ünnepel a Dóm téren, ugyanis 1939-ben, 80 évvel ezelőtt mutatták be először a csillagtetős színpadon.

laszlo.jpgLászló Boldizsár (forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

Az Aida rendezője Kesselyák Gergely lesz, aki nemcsak Liszt-díjas karmesterként, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójaként és a Magyar Állami Operaház első karmestereként ismerhetünk, hanem operarendezőként is. A Szegedi Szabadtérihez nemcsak a művészeti vezetői tevékenysége, hanem operarendezései is kötik: a két-két éven át játszott Nabucco és a Turandot.

Pál Tamás Liszt-díjas karmester életében különleges szerepet tölt be Verdi Aidája – ezzel az operával kezdődött el nemzetközi karrierje a Caracasi Operaház megnyitóján.

Nemcsak az alkotók, hanem a szólisták közül is fény derült egy nagy visszatérőre: László Boldizsár énekli a hősszerelmest, Radamest. A tenorista a Szegedi Szabadtérin énekelheti először Radames szerepét.

a69i9908.jpgPál Tamás (fotó: Dusha Béla)

Az Aida mindig magában hordozza a grandiózus látványvilág ígéretét, ahogy a Szegedi Szabadtéri méretei is. Ezt az ígéretet július 26-án és 27-én két, a Dóm téri színpadot jól ismerő tervező váltja valóra: Zeke Edit a díszletért, Velich Rita a jelmezekért felel. Ez az alkotópáros jegyzi a szegedi Turandot látványvilágát is.

Ha csak számokban gondolkodunk, akkor már az is árulkodó a másfél évtizede nem látott operáról, hogy a közel ezer négyzetméteres színpadon 130 fős kórus fogja énekelni az Aida egyes szólamait 2019. július 26-án és 27-én.

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

süti beállítások módosítása