Hat művész részesült idén Arany Medál-díjban

A közönség szavazatai alapján odaítélt Arany Medál-díjat idén Csernus Mariann, Darvasi László, Rudolf  Péter, Ónodi Eszter, Herendi Gábor és Herr Szilvia vehette át.

Tizedik alkalommal szavazhatott a közönség kedvenc színművészeire, filmes és irodalmi alkotóira. A díjakat a Bethlen Téri Színházban adták át.

d_tt20181205004.jpgJuhász Anna, az est háziasszonya, Darvasi László, Herr Szilvia, Rudolf Péter, Csernus Mariann, Ónodi Eszter, Herendi Gábor és Mészáros Márton díjalapító (fotó: Kovács Attila / MTI)

Az életműdíj kivételével az elismerést minden évben olyan művészek vehetik át, akik az adott évben közreműködtek magyarországi filmes vagy színpadi produkció létrejöttében, vagy önálló irodalmi kötetet publikáltak.

Csernus Mariann, a Pesti Magyar Színház társulatának tagja kapta az életműdíjat. Az év írója Darvasi László lett, Az év színésznője Ónodi Eszter, Az év színészének pedig Rudolf Pétert választotta a közönség. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Herr Szilvia kapta, Herendi Gábor pedig Az év rendezője lett.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása