A nap fotója – Utópia Duda Éva módra

Duda Éva és társulata arra keresi a választ: miért nem tudunk egymás mellett élni, miközben a lényeget illetően mindannyian egyformák vagyunk?

Az utópia szó eredeti jelentése: a hely, ami nincs – nem létezik a valóságban, csak vágyainkban. Az előadás alkotói szeretnének hinni benne, hogy létezhet egy élhetőbb, jobban berendezett világ.

utopia_047.jpgRácz Réka az előadásban (fotók: Mészáros Csaba)

Miért érezzük bajban magunkat? Az Utópia egy abszurd világ, amelyben az alkotók szimbolikusan vagy direkt módon idézik meg azt a furcsa érzést például, amikor intoleranciát tapasztalunk más kulturális értékrendek irányába. Amikor körülöttünk elutasítást látunk a természeti értékek sérülékenysége felé. Amikor agresszivitás a válasz az eltérő gondolkodásra. Keserédes öniróniával közelednek a problémák felé, hiszen ők maguk is részesei. Nem ujjal mutogatnak, nem panaszkodnak, csapokat nyitogatnak.

A lényegi, valódi, emberi dolgok tekintetében a világ minden táján egyformák vagyunk: szeretünk, kötődünk, haragszunk, félünk, felfedezünk, örülünk, vagy csalódunk, hiszünk és tagadunk, tanulunk, utazunk, dolgozunk, jó nevetni és ellazulni, szeretünk valahova tartozni vagy csak magunkkal jóban lenni. De elképesztő a zűrzavar. Miért olyan nehéz együtt lenni, egymás mellett élni?

              Az előadásfotók a képre kattintva tekinthetőek meg!

Az előadás alkotói, szereplői: Csuzi Márton, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Kálid Artúr, Lőrinc Katalin, Rácz Réka, Sessi Krisztina, Taba Benjámin, Tóth Laura, Vitárius Orsolya és Weinemer Ádám Zénó.

süti beállítások módosítása