Diótörő és Egérkirály Veszprémben

Szurdi Miklós – Valla Attila Diótörő és Egérkirály című musicaljét Szomor György állította színpadra a veszprémi Petőfi Színházban.

„- A mese olyan ősi közös nyelv, mint a zene, vagy éppen a tánc. Amióta a beszéd kialakult, a mese is létezik, ez az ősiség pedig összeköt bennünket, hiszen mindenki érti. Lehet, hogy a gyerekek mást értenek belőle, mint a felnőttek, de mindannyiunkhoz eljut. Hálás feladat feldolgozni egy mesét, mert könnyen kapcsolatot teremt a nézővel. A Diótörő és Egérkirály egy igazi családi darab, amin a gyermekek és a felnőttek egyaránt jól szórakoznak” – ajánlotta a az E.T.A. Hoffmann meséje alapján készült produkcióról a rendező, Szomor György, aki az előadásban is énekel egy dalt. 

diotoroesegerkiraly4271.jpgDiótörő és Egérkirály (fotók forrás: Veszprémi Petőfi Színház)

Lukács Dániel negyedéves egyetemista hallgatóként első címszerepére készül, de fiatal színész sok más produkcióban is feltűnt már a Veszprémi Petőfi Színházban.  „- A Nyitott ablakban kezdtem az évadot, jelenleg is játszom A nagymama produkcióban, átvettem egy szerepet a Holt költők társaságában, a Diótörő és Egérkirályban pedig a címszerepet osztották rám. Ritka, hogy egy fiatal színész növendék ilyen nagy szerepben játszhat a tanulmányai befejezése előtt, ezért nagyon hálás vagyok, hogy ekkora bizalmat kaptam a színház vezetésétől” – mondta Lukács Dániel

„A Diótörő és Egérkirály közel húsz éve része az életemnek” – mesélte Jónás Andrea, aki Kecsegér szerepét formálja meg. „Nagyon fontos számomra, hiszen tulajdonképpen a pályám elejét jelenti. A darab születésekor az általam énekel dal nem szerepelt az előadásban, de a szerzők úgy döntöttek, hogy írnak nekem egy szóló számot, amit úgy formálhatok meg, ahogy én szeretnék. Generációk nőttek föl az előadáson, amely a gyermekeim születéskor még több, újabb értelmet nyert számomra. A karácsonyi időszakban ez egy olyan varázslat, amelyet ennyi idő elteltével sem lehet elunni. A csodálatos dalok, és a humoros jelenetek mindenki számára hatalmas élményt nyújt. Mondhatom, hogy ez a legkedvesebb színdarab a számomra.”

A musical legközelebb ma este látható a veszprémi teátrumban, majd ezt követően decemberben további tizenegy alkalommal tűzik műsorra.

(Forrás: Veszprémi Petőfi Színház)

süti beállítások módosítása