Rejtő Jenő Vesztegzárja a József Attila Színházban

Rejtő Jenő történetét Szente Vajk állította színpadra az angyalföldi teátrumban.

A Vesztegzár a Grand Hotelben Rejtő Jenő egyik legismertebb és legmulatságosabb regénye. A fertőző bubópestis miatt blokád alá kerül a Grand Hotel. Senki se ki, se be. A minden rendű és rangú szélhámossal zsúfolt szállodában rejtélyes események követik egymást. A Banánoxid nevű találmány vegyi képletének megszerzéséért folyó harc csak pár titokzatos személy érdeke. A kényszerű bezártság azonban nem várt fordulatokat hoz, és az összes lakó a legkülönfélébb, rejtélyes eseményekbe bonyolódik, hogy az így keletkező óriási kavarodásban lepleződjenek le az igazi gazfickók; és a hatalmas kalamajka végén egymásra találjanak az igazi szerelmesek.

vandor_eva_szerednyey_bela.jpgVándor Éva és Szerednyey Béla az előadásban (forrás: József Attila Színház)

Rejtő Jenő száraz humorát Hamvai Kornél alkalmazta-, és Szente Vajk állította színpadra. A dalszövegeket Varró Dániel írta. A főbb szerepekben Szerednyey Béla, Vándor Éva, Előd Álmos, Zöld Csaba és Kovalik Ágnes látható.

A Vesztegzár a Grand Hotelban legközelebb december 16-án és 17-én, valamint 2019. január 6-án, 17-én és 29-én látható a budapesti József Attila Színházban.

(Forrás: József Attila Színház)

süti beállítások módosítása