Vidnyánszky Attila marad a Magyar Teátrumi Társaság élén

A tisztújító taggyűlésen négy alelnököt is választottak, és három színház lépett be új tagként a színházi szervezetbe.

A következő öt évben Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház; Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház; Pataki András, a Soproni Petőfi Színház és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az MTT új elnökségének tagja. A társaság új Felügyelő Bizottságot is választott.

vidny.jpg                                Vidnyánszky Attila

A közgyűlésen három új tag – a Fórum Színház, a Magyarországi Német Színház és a Budapest Táncszínház – nyert felvételt, így 68-ra bővült a Magyar Teátrumi Társaság tagsága.

Vidnyánszky Attila a következő évek munkájáról szólva elmondta, hogy számos dolgot újra kell szabályozni, tehát az előadóművészeti törvény módosítása az egyik legfontosabb feladat. A befogadószínházak ügye, a pajtaszínházak, az amatőr színházak újraélesztése is központi témájuk és a nemzeti alaptantervvel kapcsolatban is van feladatuk.

Szabó László, az MTT titkára két napirendi pontot emelt ki, a társasági adó (TAO) kérdését (hogy mi fog történni a magyar színházi világban a társasági adó rendszerének megszűnése után) és a nemzeti alaptanterv témáját.

Mint mondta, rengeteg érv, gondolat elhangzott a közgyűlésen a TAO-helyzettel kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy a közgyűlés kinyilvánította, hogy a Magyar Teátrumi Társaság együttműködik a kulturális kormányzattal, és segítségére lesz abban, hogyan kell a TAO megszűnése utáni helyzetben fellépni, milyen módon kell a magyar színházi világ finanszírozottságát és működését megőrizni. Mint mondta, arról is határoztak, hogy a nemzeti alaptantervvel kapcsolatosan és az oktatás, színházi nevelés területén a MTT aktív szereplő kíván lenni.

(Forrás: MTI

süti beállítások módosítása