Dicső Dániel „lakótelepi” Rómeó és Júliája kőszínházba költözik

A kaszásdűlői lakótelep közepén egyszer már bemutatott előadás decembertől a Hatszín Teátrumban lesz látható.

2018 nyarán, az Óbudai Nyár programsorozatának keretében, egyetlen alkalommal volt látható Shakespeare Rómeó és Júlia című, éles humorú tragédiája a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ szervezésében. A szabadtéri előadás különlegességét egyebek mellett az adta, hogy a panelházak által ölelt téren, a lakótelep közepén játszódott. Akkor, azon a júliusi estén nemcsak a színészek és az alkotók érezték úgy, hogy olyan produkció született, amelyet érdemes volna szélesebb közönségnek is megmutatni, de a nézők visszajelzése és a kritikai visszhang is pozitív volt. Ennek hatására a Rómeó és Júlia decembertől a Hatszín Teátrum és a Hybrid Művészeti, Kulturális Nonprofit Kft. együttműködésében, a Jókai utcában lel új otthonra. 

mercutio_tybalt.jpgTasnádi Bence és Patkós Márton az előadásban (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Az előadás Nádasdy Ádám fordítása alapján készült, és a rendezői koncepció fontos eleme, hogy – akárcsak Shakespeare korában – a főszereplőket (Márfi Márk és Döbrösi Laura) kivéve a színészek több szerepet játszanak. Így Tasnádi Bence Mercutio szerepén kívül Páriszként is látható, a Dajkát és a Herceget is Rainer-Micsinyei Nóra és Bajor Lili kelti életre, a Capulet és a Montague szülőket Eke Angéla és Bakos-Kiss Gábor, Lőrinc barátot és Benvoliót Georgita Máté Dezső, míg Tybaltot és a Patikust Patkós Márton alakítja. De a szereplők egyszersmind egy zenekar tagjai is, akik zenész kollégáik segítségével több dalt is előadnak, így az élőzene és a tánc is kiemelt szerepet kap a produkcióban.

Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben, a templomban és az ágyban. Szerelmük izzó és őszinte. Minden happy endért kiált, csakhogy a boldogság még jóval a mindhalálig előtt véget ér, mert a szeretet és a gyűlölet kéz a kézben jár. Ebben a történetben senki sem menekülhet a gonosz és kérlelhetetlen Máb varázsa elől. A fékezhetetlen indulatok és ellenőrizetlen vágyak irányítója legalább egy pillanatra mindenkit kifordít önmagából, és titokzatos erővel taszítja sorsuk felé a balvégzetűeket” – áll a felvezetőszövegben.

Az előadás december 27-én, este 8 órakor mutatkozik be a Hatszín Teátrumban, majd legközelebb 2019. január 17-én és január 27-én látható ugyanott, mindkét alkalommal délután 3 órától.

(Forrás: Hatszín Teátrum)

süti beállítások módosítása