Kaparunk a színházért!

Sorsjeggyel és támogatói programmal szeretne túlélni az Átrium. 

Az Átrium a közönség és Fortuna kegyeire számítva arra kéri nézőit, hogy hozzanak magukkal egy sorsjegyet, és dobják be a színházban található gyűjtőládába. Ha a sorsjegy nyer, azzal az állami szerencsejáték-alapból nyer támogatást a színház. 

igenis_214.jpgHevér Gábor és Szatory Dávid az Igenis, miniszterelnök úr! előadásában (fotó: Mészáros Csaba)

A kultúrtao megszüntetése és az így kialakult szélsőségesen bizonytalan helyzet az Átrium alapvető működését veszélyezteti, ezért a színház a közönséghez fordul, és arra kéri, hogy hozzon magával egy sorsjegyet az előadásokra, így adva esélyt arra, hogy állami forráshoz jusson a színház. A kijelölt napokon az Átrium munkatársai és művészei, illetve a színház közönsége együtt kaparnak majd a színházért. Az így befolyt támogatás összegét folyamatosan közzé teszik.  

A kezdeményezés annak az Átrium Mecénás Programnak a része, amit december elején indított el a színház. Ebben exkluzív rendezvényekre való belépést, máshogyan hozzá nem férhető jogokat (például elővásárlási jogot) és kedvezményeket kapnak a különböző fokozatú támogatók, legyenek azok cégek vagy magánszemélyek. Ahhoz, hogy a színház biztonsággal be tudja fejezni az évadot, legalább 500 támogatóra van szüksége, ahhoz hogy a jelenlegi repertoárral neki tudjon vágni a következő évadnak, legalább 1 000 támogató szükséges. Ha időközben kiderül, hogy az állam támogatni fogja a színházat, akkor annak mértékétől függően valamilyen módon – például jegyek, bérletek vagy rendezvények – formájában visszajuttatja a támogatást a programban résztvevőknek. 

A program további részletei a tamogatas.atrium.hu oldalon olvashatóak. A színház köszönetet mond azoknak, akiket illet, minden eddigi felajánlásért, együttműködésért és a szolidaritás kinyilvánításáért.

(Forrás: Átrium)

Kapcsolódó cikkek

Mindenki nyugodjon meg! Meglesz a kieső TAO bevétel
A TAO megszüntetése padlóra küldte a Coincidance Táncszínházat
A tao megszüntetése miatt az Átrium is lépni kényszerül
Tao nélkül nem megy
Máté Gábor: „A tao megszüntetése a Kamra bezárását is jelentheti”

süti beállítások módosítása