Idén Székelyudvarhelyet vendégelik meg a Bethlen téren

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban.

A Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely kettő felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló előadása lesz látható január 25-én, 26-án és 27-én. A pénteki és a szombati előadások után egy szervezett közönségtalálkozóra kerül sor, amelyen Kutszegi Csaba kritikus, szerkesztő lesz a moderátor.

 unnamed_3.jpg                           Vallomások - Udvarhely Táncműhely (fotók forrása: Bethlen Téri Színház)

Fesztiválprogram

Január 25. 19 óra / Vallomások / Udvarhely Néptáncműhely / kor-r: Antal József

Az előadás a kárpát-medencei néptánc hagyományok forgatós, csárdás táncanyagában folyamatosan tetten érhető nő-férfi viszonyrendszerének, minőségbeli különbségeinek taglalására, bemutatására vállalkozik.

Január 26. 19 óra / Nem lesz reggel, Fred! / r: Tomcsa Sándor Színház / r: Vladimir Anton

Moravetz Levente végjátéka a hétköznapi és szokatlan közötti keskeny mezsgyén vezet minket. Olyan kérdéseket feszeget, amelyek egyszerre képezik a hétköznapunk alapját, de a legintimebb gondolatainkat sem hagyják nyugodni.

unnamed_4.jpg                        Nem lesz reggel, Fred!

Január 27. 10 óra / Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai / r: Aracs Eszter

Tanúi lehetünk az első székely bábhős megszületésének. Ő a vásári bábjáték mintájára létrejövő hős: a Hargita hegyeinek Vitéz Lászlója, a furfangok Paprika Jancsija – becsületes nevén: Rengeteg Ábel.

A fesztivál ideje alatt kiállítás is nyílik a galériában, ahol Tomcsa Sándor élete és munkássága, valamint az Udvarhely Néptáncműhely 20 éves évfordulójára készült gyűjtemény kerül kiállításra fényképekből, jelmezekből és díszletekből.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)

süti beállítások módosítása