Színházi alkotókra is lehet szavazni a leginspirálóbb magyar történetek között

Ismét esélyt adhatunk kedvenc kreatív projektünknek, hogy elnyerje a Highlights of Hungary fődíját. 

Hatodik alkalommal szervezi meg a szokásos csapat a Highlights of Hungary-t, mely független kezdeményezésként, kategóriák nélkül kutatja hazánk legkreatívabb, legegyedibb projektjeit, hogy a folyamat végső lépéseként a közönség kiválaszthassa a saját kedvencét. Az idei év mottója: „Hass, alkoss, gyarapíts!”

vig_sajtotajekoztato_6_szkarossy_zsuzsa.jpgVecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila (fotó: Szkárossy Zsuzsa / Vígszínház)

Impozáns listát állítottak össze a kurátorok az idei évre is: művészeti tevékenység, szociális projekt, sportteljesítmény, irodalmi vonatkozású ötlet, mezőgazdasági, turisztikai és szociális kezdeményezés egyaránt megtalálható a legjobb 55 között. 

Most is egy tíz főből álló kurátori csapat gyűjtötte közös platformra a hazai sikereket. Akik számára nem újdonság a kiválasztás folyamata: a Telep Galériát vezető Trellay Levente, Szűcs Péter újságíró, a Petersplanet.travel alapítója, Liptay Gabriella közgazdász-szociológus, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója, Bagi László, a Forbes újságírója, Martinkó József építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője illetve a Design Terminált vezető és a Brain Bar-t alapító Böszörményi-Nagy Gergely. Ehhez a csapathoz csatlakozott most Varga Judit kétszeres Emmy-díj jelölt díszlettervező, Bonta Gáspár belsőépítész, Polgár Odett énekes-dalszerző és Andrew Hefler színész, énekes, a Grund Színház alapítója. 

Az egyik színházhoz kötődő alakulat, amelyre voksolhatunk, a Sztalker Csoport. Ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós közös előadásaira létrejött formáció, egyben „képzeletbeli társulat” is; gyűjtőhelye azoknak a fiatal alkotóknak, akik együtt kezdték a színházcsinálást, fórum olyan gondolkodóknak, akik egy irányban, közösen tervezik a jövőt. Szintén a jelöltek között szerepel Flesch Andrea jelmeztervező, aki színházban és filmekben is rendszeresen dolgozik.

flesch_andrea-1024x684-640x350.jpg                           Flesch Andrea

Röhrig Géza, akit színészként csak filmekből ismerhetünk, például a Saul fia főszereplőjeként, most hajléktalanokról írt verseskötetével (angyalvakond) került be a válogatásba. Molnár Áronnal viszont találkozhatunk a színpadon is, ám még annál is többen ismerjük őt a noÁr szövegírójaként és előadójaként érzékeny társadalmi témákat boncolgatni, szembemenve a lebutító propagandaszövegekkel.

Szavazni 2019. január 28-ig lehet a Highlights of Hungary honlapján. A közönségdíjat, a különdíjakat és a kurátorok elismerését febrár 6-án, a Katona József Színházban megrendezendő záróeseményen adják majd át.

süti beállítások módosítása