Nemzetközi kortárstánc előadások a Bakelit márciusi programjában

Márciusban queer, illetve művészet és technológia határain kísérletező kortárs tánc társulatok vendégszerepelnek a Bakelitben.

Mi van a másik ajtó mögött? Kik vagyunk, ha feloldódunk a szocio-kulturális sémák és kötelezettségek alól? Miként létezhet egy zárt térbe összezárt két test, amelyek a technológia eszközeivel kommunikálnak egymással?

katarina_brestovanska_dual_photo_radovan.jpgDUAL (fotó: Radovan)

A máltai Moveo Dance Company szükségszerűnek látja feltárni a szociokulturális normán kívüli alternatívákat, amelyeket társadalmunk elhallgat vagy elítél. Mi történik akkor, ha a testbe kódolt normák alól felszabadulunk? Mi váltja fel megkonstruált identitásunkat?

A nemiség és kultúra kérdései mentén haladva a Moveo Dance Company felépít egy áltársadalmat, amelyben a képlékenységet minden táncos külön megtapasztalja, és amelynek során az eltérő nézőpontok is kiéleződnek. The Other Door – What’s Wrong? Why Not?! című előadásuk március 7-én este 8 órától látható.

moveo_dance_company_the_other_door_photo_andrew_rizzo.jpgThe Other Door – What’s Wrong? Why Not?! (fotó: Andrew Rizzo)

A szlovák Katarína Brestovanská  DUAL című koreográfiája képzeletbeli hang-fény világba csalogat bennünket, hogy a modern technológiák és piaci érdekek hatása és nyomása alá kerülő emberi kapcsolatokat vizsgáljuk. A két táncos a mozgás generálta vibrálást követi nyomon egy tároló belsejében, amelyhez piezoelektromos szenzorokat csatlakoztatnak.  Az előadás március 13-án, este 8 órai kezdettel kerül műsorra a Bakelitben.

(Forrás: Bakelit Multi Art Center)

süti beállítások módosítása