Jön a Hungarikum Ügynökség uram-bátyám vetélkedője

A Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás című részvételi színházi előadás a MU Színházban egy hungarikum-ismereti vetélkedővel kínálja meg a nézőit. 

Álljunk meg egy pillanatra és nézzünk mélyen magunkba! Legyünk teljesen őszinték: kedveljük-e azokat a megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg a rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgomb-kigombolás? 

borkostolassal_egybekotott_tehetseggondozas_cover.jpg

Amennyiben igennel válaszolt a fenti kérdésekre, abban az esetben jó hírrel szolgálhatunk önnek: a Hungarikum Ügynökség 2019-ben is megrendezi háromfordulós, hungarikum-ismereti vetélkedőjét, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy ki nyeri el a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést. A vendégeknek ügyességi és kvíz feladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A programot díjátadó gála zárja. 

Az este folyamán arra is fény derül, hogyan működnek egy olyan rendszerben, amit a hanyagság és a mutyi, az uram-bátyám viszony működtet, vagyis maga a Hungarikum Ügynökség. Itt valóban nem számít sem a lexikális tudás, sem a tehetség. Azoknak lejt a pálya vagy éppen áll a zászló, akik a legnagyobb ügyeskedők, akik leginkább idomulnak ehhez a rendszerhez.  

Alkotók: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György, Regényi Júlia, Tarr Judit. 

Január 25-én és 26-án este 8 órától a Mu Színházban kiderülhet, mit is jelentenek számunkra a hungarikumok, milyen a viszonyunk ezekhez a nemzeti értékekhez.

(Forrás: MU Színház)

süti beállítások módosítása