200. előadásához ért a Bánya-trilógia a Pinceszínházban

200. előadásához ért Székely Csaba Budapesten játszott Bánya-trilógiája, ráadásul pont az első résszel, a Pinceszínház műsorán szereplő Bányavirággal.

Székely Csaba mára már-már klasszikusnak számító háromrészes Erdély-komédiája budapesti hódító útja a Pinceszínházban kezdődött, a Bányavirág premierjét 2012. március 2-án tartották, az előadást azóta, lassan hetedik éve folyamatosan telt házak előtt játsszák.

banyavirag_epres_attila_kaszas_gergo.jpg        Epres Atilla és Kaszás Gergő a Bányavirág előadásában (forrás: Pinceszínház)

A következő két részt, a Bányavizet és a Bányavakságot a Szkéne Színház mutatta be, ezek az előadáson szintén töretlenül műsoron szerepelnek ott.

Míg a Bányavirág témája az alkoholizmus, a munkanélküliség és az ezekből fakadó öngyilkosság, a folytatásban a politikai korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik a rengeteg humorral teli történet.

Mindhárom produkciót Csizmadia Tibor állította színpadra. Kaszás Gergő, Bozó Andrea és Tóth József az összes előadásban szerepel, Eke Angéla és Epres Attila kettő-kettőben, Vándor Éva és Ágoston Péter pedig egy-egy részben kelti életre Székely Csaba karaktereit.

(Forrás: Pinceszínház)

süti beállítások módosítása