Bemutatkoznak a Gólem Színház stúdiósai

A felnőtt és az ifjúsági tagozat is új bemutatóval jelentkezik: a felnőttek Nestroy A talizmán című darabját, a fiatalok a Rómeó és Júliát állítják színpadra.

A Gólem Színház fontosnak tartja, hogy kinyissa kapuit minden színházszerető ember előtt. A Gólem Stúdió olyan „civilek” számára jött létre, akik hobbiként a színjátszást jelölik meg önéletrajzukban, akik polgári foglalkozásuk mellett szeretnének többet megtudni a színházról, akik szívesen állnak a világot jelentő deszkákon. Mindemellett a Stúdió kemény munkával, nagyfokú tanulással is jár. A folyamatos színészi fejlődés, az egyéni előrehaladás érdekében komoly feladatokkal, igazi kihívásokkal néznek szembe a vállalkozó szellemű tagok.

romeo.jpg

A társulat tagjai nem csak a játék öröméért, a szereplés lehetőségéért választották a Gólem Stúdiót. Azért dolgoznak együtt, mert remek csapatot alkotnak, mert számíthatnak egymásra az élet minden területén, és mert hetente egyszer pár órára csak egymással, egymásért dolgozhatnak a próbateremben, kizárva életükből minden mást. A legjobb hobbi, a legizgalmasabb feladat, a legnagyobb kihívás az amatőr színház, mert a közös érdeklődés életkortól, nemtől, hovatartozástól függetlenül összehozza az embereket: közösen, érdek nélkül.

A 2018/19-es évadtól a Gólem Stúdió ifjúsági tagozattal bővült, tucatnyi lelkes, tehetséges gimnazista csatlakozott programjukhoz; így már két társulattal vágunk bele az új évadba.

A stúdió felnőtt tagozata február 3-án (délután 3 és este 7 órától), illetve február 4-én este 7 órai kezdettel mutatja be Nestroy A talizmán című darabját Borgula András rendezésében a Csányi5-ben (Budapest, Vii. Csányi utca 5.).

Jó gyerek ez a Titusz, csak csóró. Persze ez hagyján, de hozzá még a haja… Vörös! Rőt! Tulipiros! A vörös haj pedig elfogadhatatlan! Megengedhetetlen! A vörhenyesek – mint azt mindenki tudja – mind rosszabbak, mint a többiek, mert… mások, na. Mindjárt más lesz a helyzet azonban, amikor Tituszt egy parókának köszönhetően az a szerencse éri, hogy megszűnik vörösnek lenni. Előbb fekete, majd szőke, aztán veres, akarom mondani, deres hajú lesz (Semmiképp sem veres! Pfuj!), a hölgyek pedig elalélnak a közelében. Tisztes özvegyasszonyok vakulnak el látásától, engedik, mit engedik, egyenesen hívják be – először a kertbe, majd a cselédszobába, hogy aztán végül a kastélyban kössön ki. Felível a karrierje, virágzik a magánélete, új ruhák, új munkák, Flóra, fauna és verslábak kísérik felfelé tartó útján… Csak ki ne derüljön, hogy vörös a haja! A piros, az tilos!

Az ifjúsági tagozat Shakespeare-rel mutatkozik be tavasszal. Németh Virág állítja színpadra a Rómeó és Júliát, amelyet március 30-án este 7 órától és március 31-én délután 3, illetve este 7 órai kezdettel láthatunk a Jurányi Házban.

(Forrás: Gólem Színház)

süti beállítások módosítása