Állami gondozásban nevelkedett fiatalokkal készül egy előadás

„Mi lett, mi van a fiúval? Míg a leleményes, tűrő lelkű, isteni hős, Odüsszeusz a világot járja, a hét hónaposan Ithakában hagyott csecsemő felnő, és várja, hogy sosem látott apja képére ő is férfivá érhessen.”

Az ART-RAVALÓ projektet 2018 szeptemberében indította útjára a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Állami gondozásban nevelkedett fiatalok művészeti és pályaorientációs képzése alatt készült el a március 2-án bemutatásra kerülő És Télemakhosz? helyspecifikus színházi előadás, Schermann Márta rendezésében, a Patyolat // PRÓBAüzem-ben. 

art-ravalok_05.JPGART-RAVALÓK (forrás: Szubjektív értékek Alapítvány)

Az És Télemakhosz? az ART-RAVALÓ projekt keretén belül, állami gondoskodásban nevelkedett fiatalokkal készült helyspecifikus színházi előadás, mely Homérosz Odüsszeiájából inspirálódott.

Az ART-RAVALÓ a 2016-ban, szintén Schermann Márta rendezésében bemutatott nagy sikerű Árvaálom előadáshoz kapcsolódó szociális-művészeti projekt továbbfejlesztése. A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál együttműködésében, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, 2018 szeptemberében kezdődött a projekt. A művészeti és pályaorientációs képzés – akkreditált iskola – célja a fiatalok művészeti tevékenységen keresztül történő személyiségfejlesztése, mely hosszabb távon a társadalmi beilleszkedésüket és önálló életük megkezdését segíti elő.  A hat hónapja tartó képzés fontos állomása az És Télemakhosz? színházi bemutató, az azt követő három hónap szakmai gyakorlatot megelőzően.

tele.jpg   Az előadás imázsfotója

Szereplők: Bandula Bence, Budai János Antal, Halász József, Hatvani Dóra Stella, Kalányos Márk, Kovács István, Kupai Róbert és Rádai Teréz. Író: Hárs Anna, dramaturg: Garai Judit. Koreográfus: Hód Adrienn, Bakó Tamás. Zeneszerző: Fancsikai Péter. 

Azoknak, akik érdeklődnek az előadás iránt, de nem tudnak eljönni, élő közvetítést biztosítunk a Youtube csatornánkon a permierről, a következő linken: https://bit.ly/2Gdymwl

(Forrás: Szubjektív Értékek Alapítvány)

süti beállítások módosítása