Új bemutatóra készül a k2 Színház

Február 15-16-án Heinrich von Kleist: Pentheszileia című drámáját állítják színpadra, Kovács D. Dani rendezésében, a MU Színházban. 

Az ambiciózus fiatal alkotókból álló k2 Színház független színházi műhelyként működik 2011 óta. Előadásaik folyamatos érdeklődésnek örvendnek nem véletlenül, hiszen a társulat legalapvetőbb célja a társadalmi folyamatokra való reflektálás a színház nyelvén. Mi sem bizonyítja jobban sikereiket, mint a folyamatos felkérések országszerte, rendezőik többszörös, különböző nívós színházi díjakban való részesülése, a Babits Theatrical Universe megalkotása valamint a MU Színházban havi rendszerességgel műsorra tűzött tantermi és színháztermi előadásaik, melyek rendületlenül vonzzák a kiemelkedően magas számú nézőközönséget. 

cenci_017.jpgPiti Emőke a Cenci-ház előadásában (fotó: Mészáros Csaba)

A mostani előadás a k2 Színház vendég-rendező sorozatának része, az idei évad meghívottja pedig egyik kedvenc anyagát választotta a közös alkotómunkára. 

Kovács D. Dániel Junior Prima-díjas (2015), kortárs magyar színházrendező. 2017 óta szabadúszó. 2011-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán folytatta tanulmányait Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában, ahol 2015-ben diplomázott. 2013-tól 2015-ig a Szputnyik Hajózási Társaságban rendező. 2015-2017 között a Vígszínház társulatának tagja. 2017-től szabadúszó. Jelenlegi rendezései láthatóak - a teljesség igénye nélkül - az Örkény István Színházban, Katona József Színház színpadán, Vígszínházban.

Kitüntetései:
Legígéretesebb pályakezdő (Színikritikusok céhe 2015/16)
Junior Príma-díj (2015)
A legjobb független színházi előadás: A HEILBRONNI KATICA (Szputnyik Hajózási Társaság, rendező: Kovács D. Dániel) Színikritikusok céhe 2014/15

pentheszileia_cover.jpg

Pentheszileia és Akhilleusz összecsavarodnak a harctéren. Elvakítja őket a másik látása. Csatáznak. Ölre mennek.

Úgy szeretlek, majd megeszlek. Pentheszileia saját fogaival marcangolja szét önkívületében a férfit.

„Ölelni, ölni: / Összerímel. S aki szívből szeret, / Akár össze is vétheti a kettőt.”

A Kleist-féle kifordított Pentheszileia-Akhilleusz történet ezúttal egy terepasztalon elevenedik meg, ahol a csata csupán ürügy a szélsőséges szenvedélyek okán.                                                       

A főbb szerepekben Piti Emőkét, Boros Annát, Horváth Szabolcsot, Borsányi Dánielt és Domokos Zsoltot láthatjuk. Fordította: Tandori Dezső

Az előadást február 15-én, 16-án, illetve március 1-én és 22-én láthatjuk a MU Színházban, minden alkalommal este 8 órai kezdéssel.

(Forrás: MU Színház)

süti beállítások módosítása