Call girl – a túlélés története

Spáh Dávid Zsótér Sándort rendezi első színházi rendezésében, Mészáros Piroska önéletrajzi darabjának színpadra állításában. 

Egy színésznő – történetesen Mészáros Piroska – mikor épp szabadúszó és láthatóan nem olyan ritmusban kapja a feladatokat, hogy abból meg tudjon élni, belép egy multinacionális cég ajtaján. Mivel három nyelven beszél, empatikus és alkalmazkodó, azonnal felveszik. Közben mégis megérkezik egy színházi feladat… A Mozsár Műhelyben a Manna támogatásával létrejött Call Girl című előadás valós történet, színházba ágyazva. 

_93b0800.jpgMészáros Piroska a próbán (fotók: Sín Olivér)

Mészáros Piroska két évvel ezelőtt kezdte el írni a rövidesen bemutatásra kerülő monodráma szövegkönyvét Boronkay Soma dramaturggal. A színházi előadás létrehozására a Független Színművészetért Alapítvány pályázatán nyerte el a lehetőséget az írópáros, végül a Manna támogatásával, Spáh Dávid rendezésében kerül a nézők elé a rendhagyó történet. 

Mészáros Piroska így mesél az előadás születéséről: 2017 nyarán egyszerre dolgoztam a Call centerben, és közben forgattam a Tömény történelemben. Gryllus Dorkával együtt voltunk a sminkben, meséltem neki, hogy multizom, és hogy a hétvégén volt egy lézerharcos csapatépítés, anekdotáztam, és Dorka mondta, hogy ez olyan vicces, miért nem írok multis élményeimről egy darabot.

Sosem gondoltam volna, hogy én egyszer egyedül fogok játszani, mert számomra ez a szakma mindig közösségi lesz. Boronkay Somával az elmúlt másfél évben nagyon sok időt töltöttünk a darab megírásával. Majd Spáh Dáviddal együtt hármasban, végül ebben a munkában is meglett az a közösségi élményem, amire vágyom a színházban. Nagyon hálás vagyok a bizalmukért. Az elkészült darab szövege is a hármunk munkájának a gyümölcse, és szinte minden szó igaz. És egy csomószor akkor is igaz, ha hihetetlennek tűnik.   

_93b0828.jpgZsótér Sándort már rendezik is

A darab a filmes Spáh Dávid első színpadi rendezése, és természetesen szerepet kapnak benne a mozgóképes elemek is. A főhősnő kollégáit, főnökeit, barátait vetített képkockákról ismerhetik majd meg a nézők. Nem is akármilyen névsor a további szereplők listája: Zsótér Sándor, Petrik Andrea, Téby Zita, Ódor Kristóf is közreműködik a produkcióban. Ódor Kristóf a rendező ötletének köszönhetően ráadásul szint teljesen ruha nélkül állt a kamerák elé, egy testére festett öltönyben.


A különleges látványvilágú, hangulatú és rendhagyó, mai történtet feldolgozó darabot február 14-én mutatják be a Mozsár Műhelyben.

(Forrás: Manna Produkció)

süti beállítások módosítása