Új helyszínen játszik a Pintér Béla és Társulata

Februártól az UP Újpesti Rendezvénytérben is láthatók a Pintér Béla és Társulata előadásai.

Az idén húsz éves Pintér Béla és Társulata legújabb, Jubileumi Beszélgetések című előadását januárban a Fészek Művészklubban mutatta be, februártól pedig a nagy közönségigényt kielégítendő ismét új budapesti helyszínen jelenik meg. Az újonnan épült UP Újpesti Rendezvénytérben olyan nagysikerű előadások kerülnek színpadra, mint A 42. hét és a Parasztopera. A rendezvénytér a Szent István téren található, könnyen megközelíthető metróval (metrópótló autóbusszal).

pbt_parasztopera_2_kuldes.jpgParasztopera (forrás: Pintér Béla és Társulata)

Február 12-én és 13-án A 42. hét című előadást láthatják a nézők, március 4-én és 5-én pedig a  Parasztopera 333. és 334. előadását.

A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Bocsássák meg nekem, ha egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság. Akinek tetszik, nézze meg többször is! Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!” (Pintér Béla) 

meszaros_csaba_a42het_web.jpgA 42. hét (fotó: Mészáros Csaba)

A Parasztopera  Pintér Béla egyik legkiemelkedőbb alkotása, melynek drámai erejét a virtuóz időkezelés, a titkok utáni nyomozás feszültsége és a pontos, archetipikus karakterábrázolás adja. Zenei matériájának alapja a barokk és a magyar vonós népzene ötvözete. A barokk operák csembalóval kísért recitativóira emlékeztető „párbeszédek” közötti áriák többnyire eredeti dallammal és szöveggel elhangzó magyar népdalok.

(Forrás: Pintér Béla és Társulata)

süti beállítások módosítása