A STEREO AKT Németországban mutatja be új előadását Európa jövőjéről

Tényleg kiüresedett szlogenek halmaza az Európa-brand, vagy csak leszálló ágban van az Unió PR-ja? És mi a teendő? Hogy fog kinézni az EU 2.0?

Az Európai Unióról szóló közbeszéd középpontjában az utóbbi években a válságok, konfliktusok és kilépési forgatókönyvek álltak, erősödnek az EU-szkeptikus hangok, a döntéshozatali folyamatokat pedig rövidtávú önös érdekek, és nem közös víziók határozzák meg. 

europeanfreaks2_jensvolle.jpgForrás: STEREO AKT

Erről készít részvételi színházi előadását a STEREO AKT csapata Boross Martin rendezésében. Az előadók - Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska és Vass Imre - "Eurohumanoid" társas robotokat alakítanak, akik létezésének a célja, hogy segítsék az európai közösséget és Európát egy jobb hellyé tegyék. 

Az Eurohumanoidok tübingeni polgárok részvételével egy rendhagyó fókuszcsoportos kutatást szerveznek, hogy adatokat gyűjtsenek az EU-hoz fűződő tudatos és tudatalatti viszonyaikról, politikai attitűdjeik mögötti érzelmi töltetről. A nézők nem csak megfigyelői, hanem - mint a kutatás megrendelői - döntéseikkel és véleményükkel maguk is aktív alakítóivá válnak a kutatásnak, választásaik kihatással vannak az Eurohumanoidokra és a fókuszcsoport résztvevőire is. 

Ásmány Zoltán animációi különleges vizuális világot teremtenek az előadásban, a zenéért pedig - mint minden STEREO AKT előadásban - ezúttal is Bartha Márk elektronikus zenész, hangdesigner felel. 

Az előadás bemutatója 2019. március 14-én a tübingeni egykori Löwen moziban kerül megrendezésre, további előadások március 15-én, 16-án, 21-én, 22-én és 23-án. A következő színházi évadban pedig a hazai közönség is láthatja az előadást Budapesten a Trafó Kortárs Művészetek Házában, majd az évad folyamán további európai városokban is látható lesz.

(Forrás: STEREO AKT)

süti beállítások módosítása