Tompa Gábor nyerte a legjobb rendezés UNITER-díját

A Romániai Színházi Szövetség A velencei kalmár című előadás színreviteléért ismerte el a rendezőt, a legjobb férfi mellékszereplő UNITER-díját pedig Richard Bálint nyerte el a Conor McPherson: Tengeren (Navigatorul) című előadásban nyújtott alakításáért.

Idén Vlad Ivanov színész, Doina Modola színházkritikus, Maia Morgenstern színésznő, Cristian Pepino rendező și Viorica Petrovici díszlet- és jelmeztervező voltak a díjakat odaítélő döntőzsűri tagjai, a huszonhetedik díjkiosztó gálát a Kolozsvári Nemzeti Színház nagytermében tartották.

pressconf_velencei_bi-2964.jpgTompa Gábor

A félreértés (1994), a Hamlet (1998) és a Három nővér (2009) című előadások díjazása után negyedik alkalommal ítéli oda az UNITER zsűrije Tompa Gábornak a legjobb rendezésért járó díjat. 

A velencei kalmár előadás legközelebb május 17-én és június 12-én tekinthető meg a kolozsvári színház nagytermében. A 2018 szeptemberében bemutatott előadásban Vindis Andrea, Viola Gábor, Bodolai Balázs, Szűcs Ervin, Farkas Loránd, Balla Szabolcs, Árus Péter, Albert Csilla, Fogarasi Alpár, Bogdán Zsolt, Imre Éva, Laczkó Vass Róbert, Marosán Csaba, Orbán Attila, Dimény Áron, Váta Loránd, Paco Alfonsín, Sinkó Ferenc, Kántor Melinda, Platz János és Zongor Réka látható. Az előadás díszletét és jelmezeit Dragoș Buhagiar jegyzi.

(Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház)

süti beállítások módosítása