Vidnyánszky Attila rendezésével kezdődik a bemutatók sora Kaposváron

A Csiky Gergely Színház új arculattal, megújult külsővel és belsővel készül az újranyitásra.

A 2019/2020-as évad díszelőadását Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója rendezi, amely Csiky Gergely: Buborékok című komédia. A Csárdáskirálynőt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház főrendezője, Keresztes Attila viszi színre, a Van, aki forrón szereti című Peter Stone-darabot Verebes István, a Kean, színészt pedig Horváth Illés, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője, A Moszkvai Művész Színház rendezőtanára, Ilja Bocsarnikovsz a Kamaraszínpadon készíti majd Tolsztoj Legenda egy lóról című művét, a grúz nemzeti színház főrendezője, David Doiasvili pedig egy nagyszínpadi Cseresznyéskertet jegyez.

vidnya_nszky-attila.jpgVidnyánszky Attila

A Színház tavaly kiírt egy pályázatot fiatal, harminchárom év alatti rendezők, díszlet-jelmez-és látványtervezők számára. A nyertes csapat munkáját, a Padlást ősszel mutatja be a teátrum. Egy másik ifjúsági darab a Tüskevár tavasszal kerül színre.

Új tagok is érkeznek a teátrumhoz: Voith Ági, Szalma Tamás, Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett, Hüse Csaba, valamint az tavalyi évadban már gyakorlaton a színházban játszó Maizác Stefánia, Török Sára, Mucsi Kristóf és Törő Gergely Zsolt.

(Forrás: Csiky Gergely Színház)

süti beállítások módosítása