Ők bizonyultak idén a legtehetségesebb fiataloknak

Ötvennégy jelölt közül öten vehették át a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjat.

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai. Idén Markó-Valentyik Anna bábszínész, Dér Zsolt színművész, Fehér Balázs Benő színész-rendező, Szabó Sebestyén László színművész és Balázsi Gergő Ármin balettművészt jutalmazták és köszöntötték a mai ünnepségen a Kálmán Imre Teátrumban.

prima_ok.jpg                       Markó-Valenytyik Anna, Dér Zsolt, Fehér Balázs Benő, Szabó Sebestyén László és Balázsi Gergő Ármin

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek idén ötrvennégy jelöltet állítottak. Közülük választotta ki az öttagú szakmai bizottság – Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja – azt az öt fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt már nyolcvankilenc fiatal magyar tehetség kapta meg az elismerést.

(Forrás: Pressinform)

süti beállítások módosítása