Újra látható Az üstökös a Baltazárban

Egyévnyi szünet és két vidéki vendégszereplés után újra látható Az üstökös / zenés önvizsgálat – nem csak kamaszoknak című előadás a Baltazár Házban, november 15-én, 16-án és 17-én. 

Vörös István drámájának középpontjában egy 16 éves kamaszlány áll, akit osztálytársai kiközösítenek, amiért a világot náluk jobban, a maga teljességében látja, és ezt nem fél nyers őszinteséggel a többiek tudtára hozni. Az előadást Kováts Kriszta rendezte, a Baltazár Színház színészei játsszák, a zenét Schneider Zoltán szerezte.

bal.pngForrás: Baltazár Színház

Az előadást az alkotók felnőttek és tizenévesek számára egyaránt ajánlja: „Felnövéstörténet, amely a másságot és az elfogadást helyezi a középpontjába. Az üstökös a kamaszok lázadásának, kívülállásának bemutatásán keresztül teszi világossá, hogy nincs is olyan nagy különbség sérültek és nem sérültek között, hogy mindannyian ugyanabban a világban élünk, és nagyon hasonló kihívások elé állít minket az élet”.

Az üstökös az elmúlt hetekben vidéki turnéra indult, melynek első két állomásán, Győrben és Komlón sikert aratott. November közepén pedig a budapesti közönség is láthatja az előadást három alkalommal.

A Baltazár 21 éve működő, sérült színészekkel dolgozó színház. Legfontosabb célkitűzése, hogy bebizonyítsa, a sérült emberekkel kapcsolatos előítéletek átírhatók: e társadalmi csoport erejét mutatja meg, olyan tulajdonságokat és készségeket, amelyekkel csak a sérült emberek rendelkeznek, és azt, hogyan lesz általuk színesebb és gazdagabb a világ. Előadásainkban olyan elismert művészek közreműködnek, mint Kováts Kriszta színész, rendező, Szalontay Tünde és Kecskés Karina színésznők, Müller Péter Sziámi zenész vagy Vörös István költő, drámaíró.

(Forrás: Baltazár Színház)

süti beállítások módosítása