Mágnás Miska a Szegedi Nemzetiben

Az alkotók ígérete szerint a nézők igazi nagyszabású produkcióra számíthatnak, melyben Oszvald Marika is szerepet vállal.

Peller Károly rendező elmondta, egy valódi színes-szélesvásznú „operettes operettet” szeretnének színpadra állítani, a műfaj hagyományait tiszteletben tartva, mai, modern színészi játékkal kiegészítve. Az új szövegkönyv kifejezetten a társulatra íródott, a rendező pedig külön kiemelte, fontos, hogy az előadásban megjelenjen a szereplők egyénisége. 

mag.pngOszvald Marika az olvasópróbán (forrás: Szegedi Nemzeti Színház)

A Mágnás Miska érdekessége, hogy az operettirodalom azon ritka darabjai közé tartozik, melyben a szubrett és a táncos-komikus a főszereplők, őket váltott szereposztásban Ágoston Katalin és Sziládi Hajna, valamint Gömöri Krisztián és Rétfalvi Tamás fogja alakítani. A szegedi verzió különlegessége továbbá, hogy Ágoston Katalin és testvére, Ágoston Péter (Baracs Iván szerepében) gyerekkoruk óta először játszanak ugyanabban a produkcióban. 

A történetben Baracs Iván bosszúból meg akarja szégyeníteni nemes barátait, ezért lovászlegényét, Miskát frakkba öltözteti és Tasziló gróf néven bevezeti a társaságba. Miska menyasszonyából, Marcsából, a tenyeres-talpas mosogatólányból pedig Mary grófnő lesz… Szintén a szegedi előadás kuriózuma, hogy negyvenhárom éve Marcsát az akkoriban felfedezett fiatal tehetség, Oszvald Marika alakította, aki most a Nagymama szerepében tér vissza Szegedre. 

A produkcióban közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara.

Az előadás december 13-tól látható a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában.

(Forrás: Szegedi Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása