A nap fotója – Csodaország hátulnézetben

Duda Éva és társulatának Wonderland című bemutatója „szép új világunkat” mutatja meg a mozgás nyelvén.

Az idén 10 éves Duda Éva Társulat bemutatója „harsány finálénak ígérkezik, a gyönyörködtetés céljából maguk és a közönség szórakoztatására. Rainbow, Paradise, Sugarsex!

dud26.jpgWonderland (fotó: Mészáros Csaba)

Engedhetünk a csábításnak és az illúziónak olykor, hogy minden rendben van, mert a világ szép, minden szikrázóan ragyog körülöttünk és a legjobb helyen élünk a Földön, itt bármi megtörténhet. Csodaország itt van, benne élünk, bennünk él!

A színek és formák mögött ugyanakkor kétségek bújnak meg, kérdéses, hogy mennyire valódi a csillogás, hogyan uralkodik el a romlás és a káosz, tudunk-e egymásért mozdulni, vagy a like-ok száma képese-e megmenteni minket a saját magunk okozta katasztrófáktól? Az viszont bizonyos, hogy mindez esszenciális része annak a hátborzongatóan csodálatos világnak, amiben épp létezünk” – olvasható az előadás színlapján.

Duda Éva arról is beszélt, milyen alapérzésből született a táncelőadás: „Teljesen abszurdnak élem meg a mai világunkat, rengeteg szélsőséggel, szörnyűséggel, éhezéssel, klíma vészhelyzettel a nyakunkban, és közben mérhetetlen fényűzés, felelőtlenség, pazarlás és nem végső soron mások kihasználása és manipulálása van a másik oldalon. Ezeket számomra baromi nehéz feldolgozni, ezeket az érzéseket próbálom most humorba önteni, és vadabban, jókora szarkazmussal valahogy megfogalmazni, hogy ne nyomasszon annyira”.

                                   Mészáros Csaba előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A darabot tegnap mutatták be a Trafóban, ahol a mai nap a 10 éves évfordulóhoz kapcsolódóan nem csupán az előadás látható este 8 órai kezdéssel, de délután 6 órától mozgásos szeánsz, beszélgetés, majd az előadás után filmvetítés és buli is várja az érdeklődőket.

(Forrás: Szinhaz.blog.hu, Trafó)

süti beállítások módosítása