Alföldi Róbert (is) Tragédiát szaval

A Madách MOST legújabb részében többek között Alföldi Róbert, Mácsai Pál, Fodor Annamária, Lehoczky Zsuzsa, Lengyel Tamás és Forgács Péter mondták telefonjuk kamerájába a prágai színt.

Többszáz magyar színész és gyerekszereplő vállalta, hogy pársoros részleteket mondjon mobiltelefonja kamerájába Az ember tragédiájából. A Színházak Éjszakája szervezőinek kezdeményezése jól csengő rekordkísérletként indult, mostanra azonban a teljes hazai színházi szcénát megmozgató szerelemprojekt lett belőle. Madách Imre drámai költeményének ebben a formában való megörökítése az utókornak izgalmas, egyszerűségében nagyszerű kísérlet, szép videó-albuma lehet korunk színészeinek.

alfoldi_meszaros_1.jpgAlföldi Róbert (fotó: Mészáros Csaba)

A művészek szabadon választott módon és körülmények közt okostelefonjuk segítségével mondták el a számukra kijelölt szövegrészleteket a nyár folyamán. Megkötés a szövegen kívül nem volt. Akadt, aki a színházában vette fel, volt, aki lépcsőházban, nappalijában, parkban, a szabad ég alatt, vagy éppen tengerparton idézte a Tragédiát. A részleteket összeillesztve többórás, videós verzióban elevenednek meg az örökérvényű sorok, mi nézők pedig kíváncsian várhatjuk, ki és hol bukkan fel éppen a gondolatok tolmácsaként.

(Forrás: KortársPR)

süti beállítások módosítása