Jó és sikeres évet zárnak Nyíregyházán

A Móricz Zsigmond színház növelte bérletesei számát, szakmai elismeréseket kapott és év végére triplát is dupláznak.

Az évad számokban

A Krúdy kamaraszínpadi bérletek számát illetően azt hittük, már nem lehet tartani a növekedés ütemét, de a nézőink, ezúttal is ránk cáfoltak – mondta Kirják Róbert, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója azzal kapcsolatban, hogy az idén 15 százalékkal nőtt, 3 év alatt pedig közel megduplázódott a Krúdy kamaraszínpadi bérlettel rendelkezők száma.

mesel_a_becsi_erdo_20191025_17_of_1.jpgJózsa Bettina, Illyés Ákos és Horváth László Attila az előadásban (fotó: Juhász Éva)

2019-ban a felnőtt bérletesek, a tavalyi év rekordjához képest, még 94-gyel lettek többen, és 7 százalékkal emelkedett az ifjúsági bérletesek száma is. A társulat közel 111 000 fizető néző előtt játszott, mely az előző évhez képest 6 százalékos emelkedést jelent. A nettó jegybevétel 20 százalékkal emelkedett a tavalyi 20 és a tavalyelőtti 30 százalékos növekedés után. Szinte minden bemutató nagy közönségkedvenc lett, de az Oscar végig hódított az évben, a Nagyszínpadon és a Krúdy Kamarában összesen 32 teltházas előadáson. 

Díjak

2019 év végén több díjat is kapott a színház, illetve kaptak a társulat tagjai. Bárány Frigyes, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésznek, életművéért a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti-díjat adományozott. Kovács Katalin, súgó a Megyei Príma-díjátadón különdíjas lett, Áts Zoltán, a teátrum fővilágosítója pedig Magyar Teátrum Díjban részesült.

A Móricz Zsigmond Színház a Magyar Marketing Szövetség Marketing Diamond Awards megmérettetésén elnyerte a fődíjat, „Az év marketingaktív vállalkozása 2019” címet, és kiemelkedő teljesítményével 5 Marketing Gyémánt-díjat is. Nívós szakmai elismerést kapott: Ügyfél-elégedettségi program kategóriában,

Komplex látogató-elégedettségi programjuk, Márkaépítés kategóriában: Móricz Zsigmond Színház, mint márka, Online felületen futó kampányok kategóriában 2019/20-as online bérletkampányuk. Marketing Gyémánt-díjas lett a Rózsakert Szabadtéri Színpad programsorozata, a Zenés VIDOR Nyár, valamint a VIDOR Fesztivál is, melyeket már javában szerveznek: nyilvánosságra hozták a versenyfelhívást a színházak között, és már érkeznek is a jelölések.

Vidám bérlet a karácsonyfa alá

Igyekeznie kell, aki igazi élménnyel szeretné meglepni szeretteit karácsonyra, mert az első hetekben 296 db már el is fogyott a Vidám bérletekből, tovább növelve a bérletesek táborát. Ezúttal három előadás kapott helyet a bérletben: a 9-től 5-ig, a Tanár úr kérem és a Sógornők.

Az első egy magyarországi ősbemutató: a nagyszabású musical a Broadway és a WestEnd hosszú szériái után érkezett Magyarországra – először a Móricz Zsigmond Színházba. A Tanár úr kérem Karinthy kortalan remekműve, zseniális látképe a diáklét szépségeiről és borzalmairól vadonatúj, különleges feldolgozásban, egy vagány, szemtelen zenés játékban látható. A harmadik vígjáték egy kortárs kanadai író alkotása, a Sógornők, amit Horváth Péter állít színpadra. Aki nagyon siet, még kaphat jó helyeket, és meglepheti karácsonyra párját, szeretteit Vidám bérlettel. 

moricz.JPGMóricz Zsigmond Színház

A színház ünnepi meglepetése: dupláz a 9-től 5-ig és az Oscar is 

A teátrum a tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is igyekezett a beteg és fogyatékkal élő gyermekek karácsonyát szebbé varázsolni, ezért idén ismét ellátogattak ünnepi, zenés produkciójukkal a Jósa András Oktatókórházba.

Nézőiknek, karácsonyi ajándékként, év végére két saját előadásunkat, a 9-től 5-ig című musicalt és az évben végig hódító Oscart – a nagy érdeklődésre való tekintettel, megduplázott időpontban is műsorra tűzik. A két ünnep közötti vendégprodukciókra szintén alig pár nap alatt elkeltek a jegyek, Sütő András lélekmelegítő művének színpadi változata, az Advent a Hargitán, a Váci Dunakanyar Színház, a Zenthe Ferenc Színház és a Móricz Zsigmond Színház koprodukciójában már az eredeti időpont mellett, a később kiadott délutáni időpontban is teltházas lett.

Új évad Nyíregyházán

Januárban Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő című bérletszünetes előadását, a Manna Produkció Mary és Max csodaszép történetét ajánlják, amelyekre lehet még jegyet kapni.

Februárban újra lesz Táncfarsang és közkívánatra Verebes István rendezését, a Színházi bestiákat is újra műsorra tűzik.

Bemutatják jövő évben az Ezeregyéjszaka című gyermek nagyszínpadi előadásukat, a Púpos lovacska pedig a Művész Stúdióban várja a legkisebbeket. A nagyszínpadon Szőcs Artur rendezésében az Úri Muri és a Sógornők látható majd, a Kamarában a Várj, míg sötét lesz az évad záró előadása.

(Forrás: Móricz Zsigmond Színház)

Kapcsolódó cikkek

Haláltánc avagy Mesél a nyíregyházi erdő

süti beállítások módosítása