Korhatáros Addams Family a Spiritától

A Spirita Társulat legújabb bemutatója a Bethlen Téri Színházban a jól ismert filmből meríti inspirációját.

Mit is takarhat 2020-ban a „galád család” kifejezés? Hogyan tarthatunk horrorisztikus, mégis kacagtató görbe tükröt a társadalom elé? Hogy nézne ki a híres Addams Family-filmsorozat, ha 18-as korhatárt kapna?

spi.pngAz alkotócsapat (fotók: Csuka-Fügedy Márton)

A '90-es években bemutatott Addams Family-filmek alaposan kifigurázták a korabeli fogyasztói társadalmat; egyszerre gúnyolódtak a horror zsánerén és a hétköznapok élethazugságain, túlélési stratégiáin.

A Spirita Társulat átirata - ami Addams Family (tm) címen kerül repertoárra a Bethlen Téri Színházban - kizárólag a karaktereket veszi át a filmek világából. A történetvezetés, a morbid vagy épp elgondolkodtató események sora az író-rendező, Egressy G. Tamás munkája. Az előadás különösen nagy hangsúlyt fektet a 21. század társadalmi problémáinak groteszk, keserédes bemutatására - és ehhez a commedia dell'arte, a trash-horror, a szerzői színház, valamint a klasszikus komédia eszközeit egyaránt felhasználja.

spi_2.pngOlvasópróba

Az előadásban 14 független színész vállal szerepet. A látvány a többszörös Dömötör-díjas Papp Janó munkája. A díszletet Simon Ferenc István és Katics Veronika tervezi, a fényeket pedig a Közép-Európa Táncszínház műszaki vezetője, Fogarasi Zoltán.

Az előadást 2020. április 17-én mutatják be a Bethlen Téri Színházban.

 (Forrás: Spirita Társulat)

süti beállítások módosítása