Jótékony január a Veszprémi Petőfi Színházban

2020 első hónapjában több népszerű, bérletszünetes előadás jegybevételéből darabonként 500 forintot civil szervezeteknek ajánl fel a teátrum. 

A teátrum alaptevékenységén túl számos olyan programot elindított már, amelynek keretében társulata és közönsége segíthet embertársainkon. Az adventi időszakban a Nyugdíjasok Karácsonyán, a Fenyveserdő Otthon lakóinál, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségénél, Veszprém Megyei Jogú Város Egyesített Szociális Intézményének ünnepén, a VKSZ Zrt. karácsonyán és még számos rendezvényen jótékonysági fellépésekkel, színházjegyekkel, ajándékokkal segítette az időseket, a szociálisan rászorulókat és a fogyatékkal élőket, valamint a nehezebb körülmények között élő gyermekek támogatása is hagyománnyá vált a színház gyermeknapi programjain.

gege8662.jpgSzalay Bence és Oberfrank Pál az Esőember előadásban (fotó forrása: Veszprémi Petőfi Színház)

Az előbbieken túl a Veszprémi Petőfi Színház évente megrendezi sokezres látogatottsággal bíró Érzékenyítő Fesztiválját

Miután a jótékonykodást többen a rendkívül eseménydús decemberi hónapra időzítik, ellenben a támogatásra szorulóknak az év más időszakaiban is szükségük lehet a segítségre, a teátrum JÓTÉKONY JANUÁR címmel az év elején hirdeti meg jótékonysági programját. Három sikerdarab – az Esőember, a Holt költők társasága és a Tortúra – januári előadásaira megváltott belépőjegyeiből 500 forint adományt veszprémi civil szervezeteknek ajánl fel a színház. A támogatott szervezetek között megtalálható többek között az AutiSpektrum Egyesület, a Veszprémi Egyetemi Színpad, illetve a pszichiátriai betegekkel foglalkozó Horgony Alapítvány.

(Forrás: Veszprémi Petőfi Színház)

Kapcsolódó cikkek

Veszprémi huszárvágás
Az elfogadásra tanít a veszprémi Petőfi Színház II. Érzékenyítő Fesztiválja

 

süti beállítások módosítása