Dörner György és Koltai Róbert Madách-díjat kap

Az emlékplakettet minden évben a Madách-kutatásban, a kultuszápolásban, illetve Nógrád megye kulturális és művészeti életében legeredményesebben tevékenykedők kaphatják meg.

A díjat kedden Balassagyarmaton, a Madách-ünnepségen adják át.

Dörner György színművész, érdemes és kiváló művész, az Újszínház igazgatója színpadi alakításai mellett számos mozi- és televíziós filmben szerepelt. 2012 februárjától vezeti az Újszínházat, ahol kizárólag magyar szerzők darabjait mutatják be. Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész az egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar színházművész, aki mégis filmes szerepeinek köszönheti igazi népszerűségét.

mad.jpgDörner György és Koltai Róbert

 „Nagy elismerés számomra, hogy az egyik legkitűnőbb magyar írónkról elnevezett díjra érdemesnek találtattam. Ez is megerősít abban, hogy jó úton járok, igény és szükség van hazánkban egy olyan színházra, ahol magyar szerzők műveit láthatja a közönség a színpadon. Köszönöm azoknak, akik méltónak találtak a Madách-díjra!” - mondta Dörner György.

Korábbi díjazottak:

Többek között Bayer Zsolt, Kerényi Imre rendező, Vidnyánszky Attila rendező, Huszti Péter színművész, Benkő Péter színművész és Pozsgai Zsolt író, producer.

(Forrás: Újszínház, agt.bme.hu)

süti beállítások módosítása