Újra Nagy Színészverseny a Trafóban

Február 15-én este 10 órától ismét kezdetét veszi a Nagy Színészverseny, méghozzá egy támogatói est keretében.

A nézők ugyanis a jegyek megvásárlásával a TÁP Színház működéséhez járulnak hozzá.

Ki tud jobban nem lenni? Ki tud babra menni? Világot jelenteni egy deszkának, és addig járni, vagy úgy? Celebek a startpisztolyon! Vérfagyasztó zsűri…

tap_3.pngNagy Színészverseny (fotók: Vermes Katalin)

El tudja képzelni magát egy halraj részeként? Lehányná Ön a gyülekezetet az orgona mellől? Miért? Ellátogatna a kancsal jó hallásúak találkozójára, ahol mindenkit Feliciánnak hívnak? Eljátszana egy óvónőt szélsőséges nevelési elvekkel? Meg tudja mutatni, milyen, ha lazacra gondol, pedig nem akar...?

A TÁP Színház Nagy Színészversenye a színészek improvizációs készségét, váratlan (abszurd vagy kevésbé abszurd) helyzetekben való megoldó készségét, az egymásra figyelni tudás képességét teszi próbára, felszabadult, ihletett, improvizatív játékra hív, mely egyúttal mélyíti a színészek mesterségbeli tudását, gazdagítja művészi kifejezőeszközeit.

„A TÁP-féle színészverseny igazi örömszínház, fergetegesen mulatságos pillanatokkal, színészi felfedezésekkel, a forma jellegéből adódóan persze kissé egyenetlenül, s adott esetben a hajnali órákba nyúlóan, valamelyest ki is fárasztva a nézőket”- írta Urbán Balázs kritikus az „előadásról”.

tap.pngA tavalyi versen zsűrije

Molnár Gál Péternek annak idején talán még ennél is pozitívabb volt a tapasztalata: „Nem másokon gúnyolódnak. Önmagukat teszik (virtuózan) nevetségessé. Vállalják komolykodásuk, előadói fontoskodásuk kínosságát. Megmutatják, mennyi alanyi nekifohászkodást igényel a rossz színház. Milyen mélyről fakad a tehetségtelenség és az alkalmatlanok szerepvállalása. Bölcseleti alapon hülyülnek. Elvből tiszteletlenek. Rendes, fölkészült anarchisták.”

Versenyzők: Andrássy Máté, Bíró Dominika Panna, Csányi Dávid, Egger Géza, Fekete Ádám, Göndör László, Háda Fruzsina, Jankovics Péter, Janklovics Péter, Kurta Niké, Laboda Kornél, Lengyel Benjámin, Molnár G. Nóra, Pallag Márton, Polgár Csaba, Kocsis Gergely, Molnár Gusztáv, Szabó Zoltán, Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs.

Zsűri: Karsai György, Székely Kriszta, Artner Szilvia Sisso, Ezüsthigany, Király Júlia (a Magy Nemzeti Bank volt alelnöke).

(Forrás: TÁP Színház)

süti beállítások módosítása