Házastársi pingpong a Belvárosi Színházban

Az Egy apró kérés című vígjáték műfaja ugyanis „házastársi ping-pong”, játékosai: Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Mészáros Máté és Járó Zsuzsa.

Az előadás az Orlai Produkciós Iroda és a gödöllői Művészetek Háza együttműködésében készült.„Arnold sikeres építész, aki megkapta élete legnagyobb felkérését: látványos toronyházat tervezhet Párizs közepére. A 26 emeletes Diamond Tower karrierje csúcsát jelenti, minden oka megvan tehát az örömre. Felesége, Kathrin azonban váratlan, nagy meglepetést keltő hírrel tér haza, ami alapvetően felforgatja az életüket, közép- és hosszútávú terveiket pedig egészen új megvilágításba helyezi. Ebbe a hangulatba csöppen bele a siker ünneplésére érkező baráti házaspár, Diana és Götz, akik a maguk módján próbálkoznak a segítségnyújtással…” – olvasható a felvezetőszövegben.

keres_ok.pngDebreczeny Csaba, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté és Szávai Viktória az előadásban (fotó: Takács Attila)

Stefan Vögel párbeszédekben gazdag vígjátékában kendőzetlenül őszintén látjuk, mi történik, ha egy párkapcsolat kiélezett helyzetekbe kerül. Az osztrák dráma- és forgatókönyvíró Németországban és Ausztriában közel harminc színházban bemutatott darabja látszólag ezeket a rendkívül komoly kérdéseket vizsgálja. Valójában azonban egy különös játékot, egy egészen furcsa próbatételt láthatunk. És mivel a szerző komikusként kezdte pályáját, nem véletlen a cinkos és kifinomult humor, és az a dramaturgiai csavar sem, ami visszamenőleg felülír mindent.

Az Egy apró kérés rendezője Rába Roland, aki a Kramer kontra Kramer (2012) és a Leszámolás velem (2017) után harmadik alkalommal dolgozik az Orlai Produkciós Iroda felkérésére. A látványt Michac Gábor tervezte.

Az előadás február 19-től látható a Belvárosi Színházban.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

süti beállítások módosítása