Vándor Éva: „Van, aki csak mélyen a másik szemébe néz”

Legújabb szerepe kapcsán a színésznő a szerelemről, annak megfoghatatlanságáról és különböző fajtáiról mondta el gondolatait a Pótszékfoglalón.

Egy virágáruslány, aki súlyos titkot rejteget. Egy taxisofőr, aki nem tud szabadulni volt szerelme emlékétől. Egy nővérke, aki inkább hókutató szeretne lenni. Egy idős asszony, aki felkeres egy fontos embert a múltból - február 19-én mutatták be az Egressy Zoltán novelláiból írt Álmos utas haragja című darabot Simon Kornél rendezésében a Mozsár Műhelyben. Csatádi Gábor az „idős asszonnyal” beszélgetett, akit Vándor Éva játszik az előadásban.

v7-1200x640.jpgVándor Éva (fotók: Szokodi Bea)

Mind a négy nagyon erős, belül, befelé megélt szerelem, mégis egy picit psziho-trillerszerű is egyben. A karakterem szerelme például egy csodálatos, beteljesületlen szerelem beteljesülése” – meséli a színésznő az előadás kapcsán.

Vándor Éva az előadásban megjelenő szerelmek megragadhatatlan voltáról is beszél: „Mindegyik szerelemnek ott a maga tárgya, partnere, aki nem jelenik meg, mégis mindegyik olyan „monológ”, amit az ember a partnerének mond. (…) Így a képzelet útján én is, a közönség is együtt utazhatunk majd”.

A színésznő a beszélgetés végén a halálos és a mindent elsöprő szerelemről is megosztja a gondolatait: „attól, hogy valaki egy rendes házasságban él, és ebbe nem hal bele, attól még nagyon mélyen szeretheti azt a férjet vagy feleséget. Van, aki a mindent elsöprő szerelmet a veszettül nagy együtt pörgésben találja meg, de van, aki abban, hogy mélyen a másik szemébe néz, ám az hosszan, egészen hosszan tart” – fogalmaz.

A teljes interjúban arról is szó esik, mit jelent Vándor Éva számára az utazás, és miféle utazásokról szólhat maga az előadás.

süti beállítások módosítása